LJIMAJ OTKRIO PODLI PLAN PRIŠTINE: Tužićemo Srbiju za genocid

Novosti online

06. 02. 2021. u 08:54

PREDSEDNIK Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj rekao je tokom predizbornih aktivnosti u Glogovcu i Srbici da su predstojeći parlamentarni izbori 14. februara važni za sudbinu tzv. Kosova, kao i da planiraju da podnesu tužbu protiv Srbije za genocid, prenosi Kosovo Pres.

ЉИМАЈ ОТКРИО ПОДЛИ ПЛАН ПРИШТИНЕ: Тужићемо Србију за геноцид

Foto: Printskrin

Ljimaj je svojim simpatizerima poručio da su tzv. Kosovu potrebni „patriotski duh i glas oslobodilaca, kao što to ima NISMA", i da se i kosovskoj skupštini „ne može ugasiti oslobodilački glas”.

- Pojedinačna pobeda ne donosi kolektivnu pobedu. Pojedinačni rezultati neće doneti uspeh zemlji. Stoga nam je više nego ikad potrebna postrojenje da glas oslobodilaca bude u Skupštini da bi se suočio sa izazovima koji nas očekuju. Skupštini (tzv.) Kosova je potreban više nego ikad tim poput ovog koji je pred vama - rekao je Ljimaj.

On je izneo kritike na račun onih za koje je rekao „da imaju dileme u vezi sa genocidom koji je Srbija počinila na Kosovu”.

- Moramo se distancirati od političara koji ne znaju svoju istoriju, koji se nisu našli u istoriji svoje zemlje, od onih koji ne poznaju genocid koji je Srbija počinila na (tzv.) Kosovu. Da, Srbija je počinila genocid na (tzv.) Kosovu i mi ćemo, kao Inicijativa, podneti tužbu protiv Srbije za genocid na Kosovu. Kako osoba koja misli da vodi državu može imati dileme u svojoj istoriji? Stoga je moj poziv da nas zastupaju oni koji dobro poznaju bol - zaključio je Ljimaj.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju