OPSTANAK I POVRATAK NAJVAŽNIJI: Srpska lista obilaskom u opštini Vučitrn započela predizbornu kampanju

D. ZEČEVIĆ

03. 02. 2021. u 16:58

NAJAVLjUJUĆI da će Ministarstvo lokalne samouprave, na čijem je čelu, izdvojiti milion evra kao vid pomoći ugroženim srpskim porodicama na centralnom Kosmetu, Goran Rakić predsednik Srpske liste najavio je i nove vidove pomoći ugroženim porodicama.

ОПСТАНАК И ПОВРАТАК НАЈВАЖНИЈИ: Српска листа обиласком у општини Вучитрн започела предизборну кампању

Foto. D. Zečević

On je naglasio da je kampanja Srpske liste za predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu započeta upravo obilaskom porodica južno od Ibra. Jer, predstojeći vanredni parlamentrani izbori na kojima će Srpska lista da učestvuje, pokazaće prema Rakićevim rečima ko se bori za lične, a ko za nacionalne interese.

- Biraćemo 14. februara da li želimo da opstanemo i ostanemo na ovim prostorima. Pokazaćemo da li želimo ljude koji će da brane nacionalne interese uz Srpske listu uz koju su Vlada Republike Srbije i predsedik Vučić kao i direktor Kancelarije za KiM, ili ljude koji misle samo na sopstvene interese - kazao je predsednik Rakić pozivaći srpski narod da glasa za Srpsku listu i pokaže jedinstvo, odnosno da su za opstanak i opstanak na ovim prostorima.

Naglašavajući da je prvenstveni cilj Srpske liste i Ministarstva za povratak opstanak i ostanak onih porodica koje se nikada nisu selile, ministar za povratak Dalibor Jevtić i potpredsednik Srpske liste rekao je u selu Grace, gde su posetili porodicu Mihajlović kojoj je nedavno u požaru izgorela kuća, da će ovoj porodici sagraditi i opremiti novu kuću. Predstavnici Srpske liste potom su u selu Prilužje, gde živi više od 2000 Srba, posetili porodicu Mašić, kojoj je Ministarstvo za povratak delimično opremilo stomatološku ordinaciju.

- Srpska lista kao politička partija i mi kao politički predstavnici Srba imamo obavezu da uradimo sve da podržimo život naših ljudi na ovom području.Za nas je život važniji od bilo kakve politike, tako da ćemo biti tamo gde živi makar ijedan Srbin. To je ne samo naša obevza već i zadovoljstvo u poslu kojim se bavimo - kazao je Jevtić.

On je istakao da time stvaraju i preduslove za povratak onih koji žele da se vrate, odnosno da opstanku i povratku daju podjednaku važnost.

Ianče, vanredni parlamentarni izbori na Kosovu održavaju se 14 februara a učestvovaće tri partije Srba, od kojih je jedna Srpska lista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a