ČVRSTI PRIJATELJSKI ODNOSI SRBIJE I KINE: Potpisan Memorandum o razumevanju u oblasti sporta

Novosti online

02. 02. 2021. u 16:45

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Opšte uprave za sport Narodne Republike Kine Gou Džungven potpisali su danas Memorandum o razumevanju u oblasti sporta koji predstavlja formalizaciju i do sada uspešne, obostrane i prijateljske saradnje dve države u oblasti sporta

ЧВРСТИ ПРИЈАТЕЉСКИ ОДНОСИ СРБИЈЕ И КИНЕ: Потписан Меморандум о разумевању у области спорта

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Time je potvrđeno strateško partnerstvo dveju zemalja, koje ima veliki i višestruki značaj.

Tokom bilateralnog sastanka koji je prethodio potpisivanju Memoranduma ministar Udovičić i direktor Gou Džungven razgovarali su i o izuzetno efektivnim ekonomskim i drugim merama koje su, zbog aktuelne pandemije, preduzele dve države kako bi podržale nacionalne sisteme sporta.

Ministar Udovičić je iskoristio priliku da izrazi veliku zahvalnost Narodnoj Republici Kini na nesebičnoj pomoći posebno tokom pandemije, a zahvaljujući kojoj je započeta imunizacija građana Republike Srbije, uključujući i sportiste.

Takođe, ministar Udovičić i direktor Gou izrazili su i za ubuduće obostranu spremnost Srbije i Kine da dodatno institucionalno jačaju već veoma bogatu saradnju i razmenjuju iskustva o razvoju i unapređenju vrhunskog sporta, sportskoj infrastrukturi i sportskom turizmu.

Potpisivanjem ovog Memoranduma postavljeni temelji sistemske saradnje će se dodatno osnažiti i potvrditi tradicionalno dobri odnosi zasnovani na obostranom prijateljstvu i poverenju dveju zemalja.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade