PETKOVIĆU ZABRANJENA POSETA KIM: Sraman potez institucija u Prištini

D. Z.

14. 01. 2021. u 09:06

ПЕТКОВИЋУ ЗАБРАЊЕНА ПОСЕТА КИМ: Сраман потез институција у Приштини

Foto: D. Zečević

PRIVREMENE institucije u Prištini zabranile su ulazak na Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću, direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju, koji je danas trebao da obiđe poplavljena područja u kosovskom pomoravlju, na centralnom Kosmetu, ali i na severu Pokrajine.

Posetu Kosmetu Petković je najavio sinoć, ali su prištinske vlasti odluku o zabrani  donele tokom noći!


-Privremene institucije u Prištini su noćas, dva sata posle ponoći, odlučile da mi onemoguće da obiđem poplavljena područja u srpskim sredinama u južnoj pokrajini i ugroženim domaćinstvima uručim humanitarnu pomoć - naveo je direktor Petković u saopštenju za javnost i dodao da je očigledno  da je predizborna kampanja u Prištini počela i pre zakonskog roka i da su Srbi ponovo glavne mete.

Postupak albanskih političara, ističe Petković, govori o tome da im je politički marketing važniji od života i bezbednosti ljudi. Istovremeno, ovakvo ponašanje Prištine pokazuje i da Evropska unija nije u stanju da obezbedi poštovanje postignutih sporazuma, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

-Ne želimo da na bilo koji način učestvujemo u pojačavanju tenzija u pokrajini, jer se takva atmosfera uvek prelije preko leđa našeg naroda, ali u jedno svi mogu da budu uvereni - niko ne može da nas zaustavi da pomognemo svom narodu. Pomoć države Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju će stići do našeg naroda ugroženog poplavama, kao što smo i obećali-podvlači u saopštenju za javnost direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji je planirao da poseti domaćinstva ugrožena poplavama u srpskim sredinama na KiM, jer je Kancelarija za KiM najavila pomoć u saniranju nastale štete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)