"SRBIJA POUZDAN OSLONAC SRPSKOJ": Predsednik Vučić čestitao Dan RS predsednici Cvijanović

Tanjug

08. 01. 2021. u 19:50

СРБИЈА ПОУЗДАН ОСЛОНАЦ СРПСКОЈ: Председник Вучић честитао Дан РС председници Цвијановић

Foto: D. Milovanović

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović povodom Dana RS, saopšteno je večeras iz Službe za saradnju s medijima predsednika Srbije.

- U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, od srca Vam čestitam Dan Republike Srpske, uz najbolje želje za dobro zdravlje, sreću i svaki napredak. Godina iza nas bila je bremenita brojnim izazovima. Koliko god da su bili teški, oni su nas u isto vreme ojačali, okrenuli jedne ka drugima i pokazali da se na međusobnom razumevanju i solidarnosti temelji očuvanje najviših ljudskih i duhovnih vrednosti - navodi se u čestitki predsednika.

Dodaje se da su nam više nego ikada pre, potrebni vera, jedinstvo i snaga kako bismo prebrodili sve posledice pošasti koja je uzdrmala ceo svet, ali i još više energije, nade i samopouzdanja da bismo nastavili putem razvoja i izgradnje stabilne budućnosti.

- Upravo je očuvanje mira i stabilnosti u Republici Srpskoj, kao delu Bosne i Hercegovine, najveći podsticaj za nastavak naše čvrste i plodotvorne saradnje i veza u ekonomskom, kulturnom i svakom drugom pogledu. Zato će Srbija ostati pouzdani oslonac Republike Srpske u svim dobrim nastojanjima usmerenim ka miru, opštoj dobrobiti i boljem životu svih.

Još jednom vam želim svako dobro. Živela Srpska! Živela Srbija! -  navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (103)

Boban

08.01.2021. 20:21

Kad je najteže Srbi su znali da se slože. To nas je očuvalo na ovim prostorima. Republika Srbija i Republika Srpska su dve polovine jednog srca što kuca u grudima svakog Srbina. Čestitamo dan Republike Srpske! Večno nam živela!

Ivana

08.01.2021. 20:41

Srbija će nastaviti čvrstu saradnju sa državama u regionu zbog našeg naroda, i hvala predsedniče na svemu što činte za ekonomski oporavak i razvoj. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za našu državu.

Marina

08.01.2021. 21:00

Jedan narod koji ima zajednički cilj da očuva mir i stabilnost.Mozemo mnogo ako nastavimo da se drzimo jedni drugih.Srbija je uvek uz svoj narod. Srećan praznik!

Bojana

08.01.2021. 21:01

Dan Republike Srpske ujedno je i dan svih nas, jer se radi o bratskom narodu, koji je zajedno i u dobru i u zlu, sto ce nam omoguciti da izadjemo iz svakog problema kao pobednici!

Ivan

08.01.2021. 21:03

Srbija ce se uvek boriti da bude zastitnik i neko ko ce cvrsto stajati da bi se svi njeni narodi, ma gde ziveli mogli osloniti na nju. To se odnosi i na Republiku Srpsku. Zivela!

Stefan

08.01.2021. 21:34

Dan Republike Srpske je veliki dan i za Srbiju. To su dve susedne zemlje sa najblizim i najboljim bilateralnim odnosima. Zivela Srbija zivela Republika Srpska.

Marko

08.01.2021. 21:35

Srbija je cvrsto u iskrenoj medjusobnoj saradnji uz bratsku Republiku Srpsku, za napredak, razvoj i kvalitetniji zivot gradjana. Nasem narodu preko Drine, srecan Dan Republike Srpske!

Darija

08.01.2021. 22:03

Srbija i Republika Srpska su jedan narod koji ima zajednički cilj, da očuvaju mir i stabilnost. Svako dobro, uz napredak i da Dan državnosti slavite još mnogo godina!

Vanja

08.01.2021. 22:21

Braćo Srbi, neka vam je srećan Dan Republike Srpske! Svima koji ste tamo želim sve najbolje i hvala vam što čuvate naše Srpstvo. Vole vas i pozdravljaju vaša braća iz Srbije, mi smo tu za vas!

Uroš

08.01.2021. 22:26

Republika Srpska će 09. januara obeležiti svoj dan, čime i Srbi u BiH, a Srbija kao odgovorna zemlja se tome, naravno, raduje podjednako kao i njen narod izvan njenih granica! Vučićeva čestitka je odraz ozbiljnosti sa kojom mi gledamo tu situaciju!

Jovan

08.01.2021. 22:26

Srbija poštuje Dejtonski sporazum i sve njegove implikacije tretira suvereno i uz odgovornu politiku! Dan Republike Srpske je nešto što raduje ne samo Srbe u Bosni i Hercegovini, već i u Srbiji - njihovoj domovini, i to ni jedna situacija neće promeniti! Srećan dan Srpske!

Audrey Hepburn

08.01.2021. 23:29

Samo zajedno možemo da stremimo svetloj budućnosti, samo uz podršku koju jedni drugima pružamo srpski narod i Srbi gde god živeli mogu sačuvati svoj kulturni identitet i tradiciju koja je naše najveće bogatstvo. Živela Srpska!