FIZIČKA VEZA SA RUSIJOM: Kusturica otkrio kako će Srbiju mimoići okupatorska čizma

Novosti online

25. 12. 2020. u 22:26

ФИЗИЧКА ВЕЗА СА РУСИЈОМ: Кустурица открио како ће Србију мимоићи окупаторска чизма

Foto Ž. Knežević

SRPSKI reditelj Emir Kusturica istakao je da je sada, nakon što gas stiže iz Rusije u Srbiju, mnogo lakše čekati budućnost.

- Ne samo zbog toga što ćemo se sa manje novca grejati i dobiti "jeftiniju" ekonomiju. Mnogo važniji će biti psihološki efekat koji taj gasovod proizvodi i što će konačno Srbija i fizički biti vezana za Rusiju - rekao je Kusturica, komentarišući vest o puštanju u rad gasovoda "Balkanski tok" kojim gas iz Rusije, preko Turske i Bugarske, od juče već stiže do Srbije.

- Prošlost je na našem tlu tako često trpila vojničku čizmu, strojevim korakom su ulazili u Beograd, kad god su mogli zasipali nas bombama, razaranjima, na kraju, sve to najviše radi krajnjeg cilja i puta koji je vodio na Bliski istok. Velika sila je grabila da ovlada poljima nafte i gasa. Putevi nebeski jesu u međuvremenu promenjeni, najčešći prevoznici ljudi i roba su avioni, ali su gas i tečno zlato uvek imali drugačiji transport - rekao je Kusturica za portal "Iskra".

Evo jednog razloga, naglasio je Kusturica, da se umesto tenkova koji jure na jugoistok u pljačku, proslavi putanja gasovoda i gasa koji stiže i smanjuje mogućnost ponavljanja stare priče.

- Umesto vojničke čizme koja gazi na jugoistok da bi se domogla bogatstva sa Bliskog istoka, gasovod sa Dalekog istoka pored toplote povećava šanse da nas mimoiđe prava okupatorska čizma - poručio je Kusturica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

prellee

26.12.2020. 23:06

Da, Kusturica sve je to tako. Kako samo nisu opisivali svoja zlodjela, bombardovanja, uvođenja demokratije po njihovim željama, ali sa jednim ciljem, da nas prevare ili porobe, a u funkcije pljačke prirodnih bogastava Istoka.Sad su se otkrili i jasno je i maloumnicama, njoihvoa pokvarena igra. Mi ćemo nabavljati sirovine od onih koji nam ih nude jeftinije, tako u kapitalizmu biva, a ne da nam nameću silom od koga da nabavljamo. Globalna slika svijeta se izmejnila od one iz 90 godina, kad su greedy man i bully man razvaljivali države.Divan je osjećaj, fizičke povezanosti sa Rusijom.

Pol Djolovic

27.12.2020. 08:24

Neka nam je ...profesor....ziv i zdrav..100 godina. Veliki smo mi narod....kad imamo ovakve ...velike ljude..kao sto je profesor....

Banovo

22.02.2021. 07:59

Klatno se okrenulo u drugu stranu, Srbija polako ali sigurno opet staje na stranu moralnih naroda ovaj put će sve fašističke sluge biti zakucane gde im je mesto.