LAJČAK SE OGLASIO: Evo kad će biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine

Tanjug

10. 12. 2020. u 21:56

ЛАЈЧАК СЕ ОГЛАСИО: Ево кад ће бити настављен дијалог Београда и Приштине

Foto Tanjug

SPECIJALNI predstavnik Evropske unkije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da se na sastanku pregovarača dve strane u Briselu razgovaralo o finansijskim i imovinskim potraživanjima i da će se razgovori nastaviti iduće godine.

Lajčak je, uz proruku da je u Briselu održan sedmi sastanak na ekspertskom nivou, na svom Tviter nalogu objavio sliku sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petrom Petkovićem i glavnim prištinskim pregovaračem Skenderom Hisenijem.

Delegacije Beograda i Prištine potvrdile su nakon sastanka da je dogovoreno da se razgovori na nivou eksperata nastave nakon paznika, u januaru.

Još nema najava mogućeg novog sastanka na visokom političkom nivou u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištini, ali ni mogućnosti vraćanja albanske strane za sto kada je reč o primeni dogovora o formiranju Zajednice srpskih opština na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mišo Peć

10.12.2020. 23:04

Prva i osnovna tema bi trebalo da bude formiranje ZSO,neće nas valjda medjunarodna zajednica i Priština ponovo nasamariti da to zaobidjemo i da raspravljamo o nečemu što je bitno za Prištinu.

Bjelopavlić

11.12.2020. 22:40

Lajčak je čovjek koji je brinuo o crnogorskom referendumu. Koji je uzeo mnogo para od mila đukanovića, koji je omogućio mafiji nezavisnost sa 55.5% naspram 45.5% ( dogovor je bio 55%/45%). Slučajno a?. Čovjek koji je stopirao ponovno brojanje glasova dan posle koje je ukazivalo na pljačku! I mnogo toga još... I ovaj da vodi pregovore o napem KiM???