OLIĆ: RTS cenzuriše naprednjake

V. M.

11. 12. 2020. u 10:20

POTPREDSEDNIK Skupštine i poslanik SNS Vladimir Orlić optužio je juče RTS da cenzuriše poslanike najvećeg poslaničkog kluba. Orlić je, sa stolice predsedavajućeg, zatražio od rukovodstva RTS odgovor zašto se, kad god, kako je rekao, neki poslanik SNS pokaže papir kao dokaz svojih reči, prelazi na široki kadar i snima cela sala.

ОЛИЋ: РТС цензурише напредњаке

Foto Tanjug

- To se najviše videlo kod Aleksandra Markovića. Čim podigne papir, snima se cela sala. Kada ga spusti, snimaju njega. To se dešavalo desetak puta, a onda se nastavilo sa drugim poslanicima SNS. Tu se vidi da su oni koje optužujete da sprovode cenzuru, zapravo cenzurisani. To je dokaz kakvo je stanje medijskih sloboda u Srbiji, ali tražimo odgovor, ako je tako, da bismo mogli da se organizujemo.

Ovom temom u nastavku sednice bavili su se i drugi poslanici vlasti, koji su, između ostalog, optužili lidera SSP Dragana Đilasa da "cenzuriše sve u Srbiji" i "da se pita za sve u društvu", nazivajući ga više puta lopovom.

Prepodnevni deo rasprave obeležila je polemika predsednika poslaničke grupe Ujedinjena dolina - SDA Šaipa Kamberija i šefa poslanika SPS Đorđa Milićevića.

KONTROLA U BIFEU

PREDSEDNIK Skupštine Ivica Dačić juče je obišao radnike skupštinskog bifea, a poslanike koje je tamo zatekao kritikovao je zato što je u toku bilo zasedanje, a oni nisu bili u sali. Kada ih je video, Dačić ih je upitao:

- Šta radite vi ovde?

Posle kraćeg razgovora, poslanici su se vratili u salu.

Kamberi je rekao da je Srbija "nedovršena država" jer, kako je naveo, nije razrešeno pitanje njene budućnosti i da zbog "teritorijalnih aspiracija koje su još uvek jake" Srbija nije u stanju da izvrši unutrašnju integraciju. On je rekao i da je "ekstremni nacionalizam koji je dominirao devedesetih godina" u Srbiji, "u suštini promenio samo formu".

Vladimir Orlić, Foto Tanjug

Reagovao je Milićević, koji je upitao da li bi neki Srbin mogao na bilo kojoj teritoriji ili u bilo kojem parlamentu da govori kao Kamberi u Skupštini Srbije:

- Naravno da ne bi. I to je poštovanje nacionalnih manjina. Kamberijeva retorika ista je kao retorika lobista kosovske nezavisnosti, koji gaje predrasude i mržnje. Tzv. Kosovo i ojačana Srbija nikako nisu jednaki. Srbija je geopolitički mnogo značajnija za SAD i to je ono što brine protagoniste kosovske nezavisnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!