I KRAVATA SVEDOK: Šta Predraga Markovića podseća na dan kad je donet Ustav Srbije (FOTO)

S. S. R.

18. 11. 2020. u 12:28

BIVŠI predsednik Skupštine Predrag Marković podsetio se nedavno da je na Mitrovdan, 8. novembra, bilo tačno 14 godina otkako je donet Ustav Srbije, koji su mnogi smatrali kratkovekim.

И КРАВАТА СВЕДОК: Шта Предрага Марковића подсећа на дан кад је донет Устав Србије (ФОТО)

Foto V. N.

Ipak, najviši pravni akt je i dalje tu, ali i još nešto što Markovića podseća na taj dan - siva kravata za posebne prilike. Nosio ju je i na Mitrovdan ove godine u Oplencu, na obeležavanju 50 godina od upokojenja kralja Petra Drugog.

On je napisao, uz slike sa svečanog proglašenja Ustava, ali i posete Oplencu, da se "ne da Ustav, koliko god se o njega oglušivali, a ni kravata se nije promenila".

Foto V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!