ANA BRNABIĆ: Mihajlović i Bajatović će naći način da sarađuju

Tanjug

04. 11. 2020. u 14:37

Posle incidenta u zgradi Vlade, kada je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović udaljila sa sastanka direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, premijerka Ana Brnabić kaže da veruje da će Mihajlović i Bajatović naći način da sarađuju.

АНА БРНАБИЋ: Михајловић и Бајатовић ће наћи начин да сарађују

Ana Brnabić

Brnabić je novinarima rekla da je taj incident nešto što se desilo, ali da veruje da će Mihajlović naći načina da razgovara sa direktorima svih javnih preduzeća.

- Vlada Srbije je kolektiv kao i svaki drugi, ima nesporazuma, ali rešićemo ih - rekla je Brnabić.

Odgovarajući na pitanje o incidentu prošlog vikenda, kada je Mihajlović udaljila Bajatovića sa sastanka jer je došao bez saradnika, što je protumačila kao nepoštovanje Vlade Srbije, Brnabić je rekla da o tome nije razgovarala sa potpredsednicom Vlade i ministarskom Zoranom Mihajlović.

Navela je da je saglasna sa Mihajlovićevom da su na kraju važni samo rezultati.

- Imam dobru saradnju sa Dušanom Bajatovićem, Srbijagas je jedno od najvažnijih preduzeća. Verujem da će Mihajlović i Bajatović naći način da sarađuju - rekla je Brnabić.

Potpredsednik vlade i ministar prosvete, socijalista Branko Ružić, čiji je Bajatović stranački kolega, rekao je novinarima da politika Vlade Srbije obavezuje sve ministre i direktore javnih preduzeća da je sprovode.

Kaže da je snabdevanje energentima i energetska stabilnost nešto što je važnije za građane, od onoga što nedavno desilo u zgradi Vlade Srbije.

Novinare je interesovalo i mišljenje premijerke o potezima ambasadora Srbije u Rusiji za koga navode da je okrečio fasadu ambasade u boje omiljenog kluba, odluke ambasadora u Siriji da zastave na ambasadi budu spuštene na pola koplja zbog smrti mitropolita Amfilohija i ambasadora Srbije u Angoli koji je u toj zemlji stupio na dužnost u narodnoj nošnji.

Brnabić je rekla da ne vidi problem u tome što je ambasador Srbije u Angoli stupio na dužnost u narodnoj nošnji i da je lepo što je to uradio.

- Ne samo da je to prihvatljivo, nego taj potez pozdravljam - rekla je premijerka.

U vezi sa postupcima ambasadora Srbije u Rusiji i Siriji, Brnabić je navela da bi o tome morala da se konsultuje sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakoviće, jer, dodaje, "nije ispratila te stvari".

- Ako postoji potreba, oglasiće se ministar Selaković - navela je predsednica vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)