VANREDNA BEZBEDNOSNA PROCENA U SRBIJI: Nakon napada u Beču naše službe ništa ne prepuštaju slučaju

Novosti online

03. 11. 2020. u 17:13

NEMA indikatora da u ovom trenutku postoji neposredna opasnost po bezbednost građana Srbije, izjavio je danas ministar odbrane i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije Nebojša Stefanović.

ВАНРЕДНА БЕЗБЕДНОСНА ПРОЦЕНА У СРБИЈИ: Након напада у Бечу наше службе ништа не препуштају случају

Foto: A. Stanković

Na molbu Tanjuga za procenu bezbednosne situacije u Srbiji nakon terorističkih napada u Francuskoj, a sada i u Austriji, Stefanović je naveo da je vanrednom procenom, na osnovu inforamcija nadležnih službi bezbednosti, Biro za koordinaciju službi bezbednosti utvrdio da u ovom trenutku nema neposrednih bezbednosnih pretnji.

- To naravno ne znači da naše službe bezbednosti sede skrštenih ruku i prepuštaju bilo šta slučaju, već aktivno prate sve događaje, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, i preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti kako bi bezbednosna situacija u Republici Srbiji i ostala stabilna, a građani Srbije sigurni - istakao je Stefanović.

Nebojša Stefanović

Prema njegovim rečima, Biro za koordinaciju službi bezbednosti svakodnevno vrši procenu potencijalne ugroženosti Republike Srbije i od terorizma i svih oblika ekstremističkog delovanja koja mogu dovesti do bezbednosnog ugrožavanja naše zeml?e, na osnovu inofrmacija Bezbednosno-informativne agencije, Vojno-bezbednosne agencije, Vojno-obaveštajne agencije i Direkcije policije.

Stefanović je uputio najiskrenije saučešće kolegama iz Austrije i porodicama nastradalih u terorističkom napadu u centru Beča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024