TUGUJE I SRPSKA VOJVODINA: Mirović i Vučević se oprostili od Amfilohija

J.S.

30. 10. 2020. u 17:51

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je saučešće povodom upokojenja mitropolita Amfilohija.

ТУГУЈЕ И СРПСКА ВОЈВОДИНА: Мировић и Вучевић се опростили од Амфилохија

Foto: Grad Novi Sad

- Sa velikom tugom primio sam vest o smrti visokopreosvećenog mitropolita Amfilohija.Bio je učitelj, duhovni otac i uzor ne samo vernicima Mitropolije crnogorsko-primorske već i svim pravoslavnim hrišćanima i narodu u celini.Pamtiću ga i kao nadležnog arhijereja u rodnom kraju i večnom počivalištu mojih roditelja, radom i upornom da nas okupi i obodri, poduči i savetuje - poručio je Mirović.

Naglasio je predsednik Pokrajinske vlade i da danas tuguje i srpska Vojvodina, gde je kao kao episkop banatski Amfilohije ostavio veliki trag i beleg.

-U ime Pokrajinske vlade Vojvodine izražavam saučešće patrijarhu, episkopima, sveštenstvu i monaštvu i celom srpskom narodu - poruka jeIgora Mirovića.

Vučević: Molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravednici počivaju

"Njegovoj svetosti partijru srpskom gospodinu Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve, u ime mojih saradnika i u svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća povodom upokojenja arhiepiskopa cetinjskog, mitropolita crnogorsko-primorskog i egzarha svetoga trona pećkog Amfilohija.

Izražavamo iskreno saučešće i molimo se da Gospod upokoji Njegovu dušu tamo gde pravednici počivaju", napisao je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024