SASTANAK SA HRVATSKIM AMBASADOROM Vučić sa Biščevićem o razvoju i jačanju saradnje

Novosti online

14. 10. 2020. u 10:36

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Republike Hrvatske u Srbiji Hidajetom Biščevićem.

САСТАНАК СА ХРВАТСКИМ АМБАСАДОРОМ Вучић са Бишчевићем о развоју и јачању сарадње

Foto: Printskrin Instagram

Vučić je sa Biščevićem razgovarao o potrebi da se dve zemlje posvete razvoju dobrosusedskih odnosa i jačanju saradnje, jer su odnosi Srbije i Hrvatske od značaja za ceo region.

Predsednik Vučić i ambasador Biščević potvrdili su spremnost obeju strana za razvoj infrastrukturnih projekata, posebno železničke pruge između Beograda i Zagreba, kao i za rad na boljem iskorišćavanju plovnosti Dunava, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će okolnosti uskoro omogućiti obnovu političkog dijaloga, kao i rad mešovitih komisija u različitim oblastima saradnje.

Vučić je istakao značaj rada Komisije za pitanja nestalih lica, jer je to, pre svega, civilizacijsko i humanitarno pitanje.

Ambasador Biščević je predsedniku Vučiću preneo zahvalnost premijera Andreja Plenkovića za lično angažovanje oko obnove Kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i njenog ustupanja na korišćenje hrvatskoj zajednici.

Vučić je rekao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano, kao i da će nastaviti da unapređuje položaj ovdašnje hrvatske zajednice, sa kojom želimo da živimo u slozi.

On je takođe rekao da će nastaviti da se zalaže za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj, kao što se i hrvatske vlasti zalažu za položaj Hrvata u Srbiji.

Vučić je rekao da očekuje da u budućnosti, kroz međusobno uvažavanje, budu prevaziđene prepreke nastale iz različitog shvatanja prošlosti, kako bi politika mira i saradnje donela obostranu korist građanima Srbije i Hrvatske, posebno na ekonomskom planu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024