KUPIĆEMO DRONOVE IZ JEDNE PROBLEMATIČNE ZEMLJE: Vučić odgovorio na kritike EU zbog "Pancira", potvrda da nabavljamo "Bajraktara"?

Novosti online

08. 10. 2020. u 20:37

КУПИЋЕМО ДРОНОВЕ ИЗ ЈЕДНЕ ПРОБЛЕМАТИЧНЕ ЗЕМЉЕ: Вучић одговорио на критике ЕУ због Панцира, потврда да набављамо Бајрактара?

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić/Printscreen

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić se danas sastao sa komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejijem.

Glavne teme su bile investicioni paket Brisela za region, ali i izveštaj EU u kome je Srbija kritikovana.

Predsednik Vučić je otkrio da je deo kritika bio usmeren ka Srbiji zbog saradnje sa Kinom i Rusijom, ali i zbog kupovine ruskog PVO sistema "Pancir".

- Ja sam insistirao da kupimo "Pancir" i da se Srbija vojno osnaži. A sada ću da se potrudim da nabavimo još više bespilotnih letelica, iz još jedne problematične zemlje! - naglasio je Vučić, aludirajući na najavljenu nabavku turskih dronova Bajraktar.

Podsećamo, pre dva dana se domaćim medijima pronela informacija da je delegacija Srbije u Ankari pregovarala o kupovini BPL Bajraktar.

Vučić je to prokomentarisao nakon imenovanja Ane Brnabić za mandatara, rekavši da je cilj da Srbija bude vojno što jača, kao i da kupovina zavisi od pregovora sa turskom stranom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (52)

Filip

08.10.2020. 21:57

Dronovi su postali deo mnogih vojski, širom sveta. Vrlo su efikasni, zamenjuju vojnike u mnogim poslovima, izviđanju naročito. Naravno da i mi planiramo da ih kupimo, ne znam što bi to EU smetalo.

Radovan Korli

08.10.2020. 22:09

Ne vidim ništa loše u tome što Srbija pojačava svoje vojne kapacitete i tehnologiju? Čak i mislim da je ovo odlična investicija, jer je Srbija garant mira i stabilnosti u regionu.

Dragan

09.10.2020. 02:02

Mi moramo da vojno ojačamo naše kapacitete i nabavka naoružanja i opreme su u našem interesu svidelo se to nekome ili ne. Srbija jeste na Evropskom putu ali na tom putu neće dozvoliti da je neko ponižava i gazi. Mi hoćemo da budemo sa svima partneri a sluge nikome.

Mala plava

09.10.2020. 07:43

Svako bira za svoju zemlju najbolje i ne mešanjem u odluke drugih ne zelimo ni nama da se neko meša.Saradjujemo sa Kinom i Rusijom jer podrzavaju nase nacionalne interese i prve su tu da pomognu kada treba.

Slađa

09.10.2020. 08:28

Srbija je u poslednje vreme dosta uložila u svoju vojsku što predstavlja ulaganje u sigurnost i stabilnost zemlje i njenu jaku odbranu.

Nikolina

09.10.2020. 08:58

Država će nastaviti da ulaže u jačanje vojske. Kupivaćemo oružje iz različitih krajeva sveta kako bismo odvratili sve potencijalne napadače.

Milica

09.10.2020. 10:03

Ne znam zasto pojedine svetske sile negoduju jer se Srbija naoruzava najmodernijom opremom i osnazuje svoj odbrambeni sistem, kada je logicno da ce svaka jaka drzava ici istim putem, ne bi li zagarantovala sigurnost svog naroda!?

Nena

09.10.2020. 11:01

Srbija ce jos novo nabaviti za nasu Vojsku Srbije, moramo biti opremljeni najbolje, sa svom kompletnom opremom, sada se zaista dosta ulaze u VS, jer to je nase ogledalo