VUČIĆ NAKON SASTANKA SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNOG KONVENTA O EU: Dobre vesti za Srbiju, poštujem ulogu civilnog društva

Novosti online

03. 10. 2020. u 13:12

NAKON prvog dela sastanka sa predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, predsednik Vučić se obratio građanima iz Palate Srbija.

ВУЧИЋ НАКОН САСТАНКА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА НАЦИОНАЛНОГ КОНВЕНТА О ЕУ: Добре вести за Србију, поштујем улогу цивилног друштва

Foto: Jutjub/Printskrin/Tanjug News Agency official

On je saopštio o čemu su se, uglavnom, vodili razgovori.

- Razgovarali smo o spoljnoj politici i Poglavlju 31 - rekao je predsednik.

Dobre vesti za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da, i pored teške situacije, ima dobre vesti u ekonomiji – Srbija je, prema prvim fleš procenama, u trećem kvartalu ostvarila rast od 0,1 odsto.

Ukazao je da je Makedonija u istom periodu imala negativan rast od 12,7 odsto.

- Nema sumnje da ćemo biti među prve dve zemlje, ako ne i prvi u Evropi po rastu - uveren je Vučić.

On je kazao da je dobro da građani vide da ne moramo da budemo gubitnici i najgori.

Međutim konstatovao je da će paradigma žalopojki biti ono čega ćemo se najkasnije kao narod osloboditi.

Ukazuje da će se dobar deo naviknuti brzo na uspehe i da moramo da radimo da bismo bili uspešni, umesto da stalno govorimo da uvek drugi ne valjaju, a da smo jedini mi dobri i ispravni.

On je kazao da je dobro da građani vide da ne moramo da budemo gubitnici i najgori. Međutim konstatovao je da će paradigma žalopojki biti ono čega ćemo se najkasnije kao narod osloboditi. Ukazuje da će se dobar deo naviknuti brzo na uspehe i da moramo da radimo da bismo bili uspešni, umesto da stalno govorimo da uvek drugi ne valjaju, a da smo jedini mi dobri i ispravni.

Veoma poštujem ulogu civilnog društva

Vučić rekao je da veoma poštuje ulogu civilnog društva i smatra da je dobro da sa njima postoji dijalog.

- Imali smo otvorene razgovore. O nekim pitanjima smo saglasni, po mnogima nismo. Ja sam saslušao njihove primedbe, a oni moje odgovore. Nekada im se dopadnu nekada ne, i nema tu velike filozofije - rekao je Vučić, posle prvog dela sastanka sa Nacionalnim konventom o EU, na pitanje kakva je uloga civilnog društva u kreiranju spoljne politike.

Vučić je naveo i da je dobra praksa da se čuju.

- Mi da čujemo njih, a oni nas. Dobro je da razgovaramo i da postoji takva vrsta dijaloga u drustvu - istakao je Vučić.

On je rekao i da je zahvalan Nataši Dragojlović koja je uspešno organizovala današnji skup, kao i drugima na učešću i na otvorenoj, kako je rekao, ponekad mirnoj i konstruktvoinoj, a ponekad zestokoj raspravi.

Srbija nema boljeg puta od puta u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija nema bolji put od evropskog, iako se, kaže, naša zemlja na putu za članstvo u EU suočava sa dvostrukim aršinima kada je reč o ispunjavanju uslova.

Vučić je tako odgovorio na pitanje medija da li mu teško pada činjenica da su naše susedne zemlje, poput Hrvatske, Bugarske i Rumunije, postale članice EU bez ispunjavanja svih uslova, dok se na drugoj strani Srbija ucenjuje Kosovom i Metohijom i drugim temama.

- Moje je da ozbiljno i racionalno vodim politiku i sagledam kako stvari u svetu stoje, a ne da vam kukam o dvostrukim aršinima i licemerju mnogih… Svi govore o dijalogu, a kada im kažete u lice ono što mislite, onda vam to stavljaju kao negativnu opasku u izveštajima, pošto nemate pravo da mislite drugačije - rekao je Vučić.

Istakao je da, bez obzira na dvostruke aršine, Srbija nema bolji put od evropskog i da mora da nastavi taj put, ali istovremeno čuvajući svoje tradicionalne saveznike i prijatelje, kakvi su Rusija i Kina, i popravljajući odnose sa SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri