OPTUŽNICA MORA NA DORADU: Sud u Prištini o slučaju Ivanović

D. Z.

26. 09. 2020. u 07:05

POSTUPAJUĆI po žalbama advokata odbrane osumnjičenih u slučaju ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, Veće Apelacionog suda u Prištini vratio je predmet, odnosno optužnicu na ponovno odlučivanje.

ОПТУЖНИЦА МОРА НА ДОРАДУ:  Суд у Приштини о случају Ивановић

Foto arhiva

Prema rečima advokata Jovane Filipović, zastupnice Ivanovićeve sekretarice Silvane Arsović, to znači da će optužnica morati da se preuredi u skladu sa zakonom o krivičnom postupku. A tužilaštvo ima rok od tri dana da dostavi novu, preuređenu optužnicu u ovom slučaju.

- Još na pripremnom ročištu imali smo prigovore da optužnica ne sadrži osnovne elemente koji ukazuju na vreme i način izvršenja krivičnog dela, objekat izvršenja kao i pravnu kvalifikaciju krivičnog dela, odnosno da li je delo počinila organizovana kriminalna grupa ili je to učinjeno u saizvršilaštvu - pojašnjava Filipovićeva.

Rešenjem Apelacionog suda, prema mišljenju advokata Dejana Vasića, jednog od branioca osumnjičenih, u potpunosti je "demolirana optužnica Specijalnog tužilaštva i stavljeno van snage rešenje Osnovnog suda kojim je ona potvrđena".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a