OPTUŽNICA MORA NA DORADU: Sud u Prištini o slučaju Ivanović

D. Z.

26. 09. 2020. u 07:05

ОПТУЖНИЦА МОРА НА ДОРАДУ:  Суд у Приштини о случају Ивановић

Foto arhiva

POSTUPAJUĆI po žalbama advokata odbrane osumnjičenih u slučaju ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića, Veće Apelacionog suda u Prištini vratio je predmet, odnosno optužnicu na ponovno odlučivanje.

Prema rečima advokata Jovane Filipović, zastupnice Ivanovićeve sekretarice Silvane Arsović, to znači da će optužnica morati da se preuredi u skladu sa zakonom o krivičnom postupku. A tužilaštvo ima rok od tri dana da dostavi novu, preuređenu optužnicu u ovom slučaju.

- Još na pripremnom ročištu imali smo prigovore da optužnica ne sadrži osnovne elemente koji ukazuju na vreme i način izvršenja krivičnog dela, objekat izvršenja kao i pravnu kvalifikaciju krivičnog dela, odnosno da li je delo počinila organizovana kriminalna grupa ili je to učinjeno u saizvršilaštvu - pojašnjava Filipovićeva.

Rešenjem Apelacionog suda, prema mišljenju advokata Dejana Vasića, jednog od branioca osumnjičenih, u potpunosti je "demolirana optužnica Specijalnog tužilaštva i stavljeno van snage rešenje Osnovnog suda kojim je ona potvrđena".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

26.09.2020. 08:27

A ti Srbi koje su oni optužili paušalnom optužnicom su i dalje u zatvoru? Kad izađu, imaju li prava kao nevino optuženi da traže od Euleksa (ili koga) novčanu odštetu za protivpravno privođenje i zatvaranje, šikaniranje, i sve drugo što su pretrpeli za ove godine u neosnovanom pritvoru?