SNIMAK UPADA SPECIJALACA EULEKSA: Nosili maske i automatske puške, uhapšen predsednik Oslobodilačke vojske Kosova (VIDEO)

Novosti online

25. 09. 2020. u 12:49

СНИМАК УПАДА СПЕЦИЈАЛАЦА ЕУЛЕКСА:  Носили маске и аутоматске пушке, ухапшен председник Ослободилачке војске Косова (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Facebook

SPECIJALCI Euleksa, maskirani i naoružani automatskim puškama, upali su u kancelarije organizacije koja okuplja veterane Oslobodilačke vojske Kosova i uhapsili predsednika tog udruženja Hisni Gucati.

Pripadnici Euleksa pokrenuli su ovu akciju svega 24 časa pošto je u Specijalni sud za zločine OVK odveden prvi optuženi pripadnik te organizacije, nekadašnji lokalni komandant i jedan od šefova obaveštajne službe Saljiha Mustafu.

Uhapšen je predsednik udruženja veterana OVK Hisni Gucati, koji će biti prebačen u Hag, naveo je Nasim Haradinaj, potpredsednik udruženja veterana OVK. 

Prethodne sedmice, nepoznati mladić u tri je navrata doneo u kancelarije veterana OVK dokumente, koji navodno potiču iz arhiva Specijalnog suda.

Posle hapšenja Mustafe u četvrtak, kosovski mediji najavili su nova hapšenja optuženih pred Specijalnim sudom za zločine OVK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

prellee

25.09.2020. 13:46

To je trebao davno da preuzme međunarodni faktor, da Albance nauče lijepom ponašanju, DA IH PRIVOLE na izvršavanje preuzetih obaveza, a ne stvaranju haosa i anarhije, stanja u kojem se Albanci najbolje snalaze. Srbe su bombardovali zbog potrebe uvođenja reda medju Albancima, sad se nadam da će njihovi sponzori da ih povuku za uši, ili da im plehnu DOBRU šamarčinu da shvate OZBILJNOST situacije. Nadam se da će Zapad, pogotovo Njemačka, uraditi svoj dio posla, jer su im oni dali pravo na samostalnost, bez ispunjenog ijednog VALJANOG uslova, OSIM OGROMNE MRŽNJE PREMA SRBIMA, što su smatrali da je dovoljno...