PONAVLJAJU SE IZBORI U ŠAPCU NA PET BIRALIŠTA: Treće glasanje 3. oktobra

A. D.

24. 09. 2020. u 05:00

GRADSKA izborna komisija u Šapcu na sednici u sredu donela odluku da ponovljeni izbori u ovom gradu budu održani u subotu 3. oktobra.

ПОНАВЉАЈУ СЕ ИЗБОРИ У ШАПЦУ НА ПЕТ БИРАЛИШТА: Треће гласање 3. октобра

Foto A. Delić

Ovo je usledilo nakon što je Upravni sud Srbije naložio da treći put izbori budu organizovani na pet birališta. Šabačka Komisija prethodno je donela rešenje da "repriza" glasanja bude na 20 mesta.

Ponovo će se glasati na biralištima u Donjem šoru i Šipurskim livadama i u selima Ševarice, Drenovac i Mačva Vranjska.

- Svedoci smo strategije konstantnog odlaganja izbora, ali i prolongiranja zakazivanja sednice GIK, što se događa nakon najnovije odluke Upravnog suda. Ovo govori u prilog tome da Nebojša Zelenović očekuje da mu korona ponovo bude saveznik kao i posle junskih izbora - kaže za "Novosti" dr Aleksandar Pajić, kandidat SNS za gradonačelnika Šapca.

Od saopštavanja odluke suda pa do sednice GIK proteklo je više od 45 časova, ali bez obzira na odugovlačenja, lokalni izbori, ipak, završeni su na 95 birališta. SNS je dosad praktično dva puta trijumfovao (u junu i 5. septembra na ponovljenim izborima na 27 od 100 birališta), i osvojio 28.351 glas. Pretvoreno u mandate, naprednjaci imaju 37 od 69 odbornika.

Na pet mesta na kojima se glasanje opet ponavlja pravo glasa ima 5.808 birača. Zelenovićev ZZS nedavno je napustio najveći partner Zapadna Srbija, dosadašnjeg predsednika Skupštine grada Nemanje Pajića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!