SINIŠA MALI POTVRDIO: Pred Vučića stavljen papir o priznanju Kosova - NA NJEMU 16 TAČAKA

Novosti online

03. 09. 2020. u 17:56

СИНИША МАЛИ ПОТВРДИО: Пред Вучића стављен папир о признању Косова - НА ЊЕМУ 16 ТАЧАКА

Siniša Mali/ Foto K. Mihajlović

Ministar finansija Srbije Siniša Mali potvrdio je da je pred srpsku delegaciju u Vašingtonu stavljen na sto papir na kojem se nalazi tačka o međusobnom priznanju

- Dobili smo nikada gori papir, 16 tačaka je na stolu od čega 10. tačka predviđa međusobno priznanje. Ima i ekonomskih tema, ali pre svega je ovo na stolu. Ogroman je pritisak. Predsednik se bori, ja se sada vraćam tamo, ali kao što je predsednik rekao "Predaja nije opcija" - rekao je Mali.

On je dodao da je srpska delegacija došla da razgovara o ekonomiji.

- Došli smo sa idejom da investiramo tri, četiri milijarde evra, da gradimo stanove za mlade, da ulažemo u puteve, železnice, ali onda dođete i vidite tačku gde je na stolu međusobno priznanje. Borba se nastavlja - kaže Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Boško

03.09.2020. 18:01

Pa šta ste očekivali. Na svim pregovorima je tako. Zbog toga ste i pozvani u Belu kuću. Niste trebali prihvatiti poziv. NATO, odnosno SAD, mora završiti ono što je započeo 1999. godine.

Prellee

03.09.2020. 18:23

Sta ce Srbiji priznanje od Kosova!? Ne razumijem to, ali jedno razumijem, dok Srbija ne prizna Kosovo, ostalo je prolazno.Vlasnik Kosova se pita, a to je drzava Srbija.Srbiji su uvijek naredjivali, uvjek je silovali, uvijek je smatrali krivom za sve, cak i bombardovali. Prvo silovanje bully ljudi u Vasingtonu, poslije novo silovanje od drugih, u Briselu, strasno. Nista ne potpisivati, zahvsliti se i napustuti sastanak.Srbija da ne dobije NISTA, da dobije par milijardi, a odrekne se svega, toaletni papir. Nisu Srbi ludi i nemojte nas praviti ludim narodom.

gedža

03.09.2020. 18:44

Ma kakvo priznavanje ... VRATITE SE KUĆI. Vratiti sva pitanja pred UN i držati se striktno rezolucije 1244. I kada se pokušavao bilo kakav dogovor šiptari ništa ne ispunjavaju uz podršku zapada, a preuzeli su na prevaru mnoge resore državnosti. Svima njima je neophodno naše DA. Ko će sebi da dâ mandat da protivustavno uradi to? KO?

JUGO

03.09.2020. 22:15

Amerika je velika drzava pa neka odvoji malo mesta i neka stvori siptarsku drzavu tamo ako im je toliko stalo i ako volu toliko sipce,,Traba im se to leci u lice i neka napuste Srpsku teritoriju u najkrace vreme,,kosu oni da nam uzmu deo nase drzave,,sta celo vreme cile mile..USA i Nato EU terorrizam u svetu misle da mogu svasta da rade ,,uvek neko njima smeta ako bude malo mocniji tako i sa Srbijom oni bi daje sruse da mogu da rade sta hocu kao u CG AL Rumuniji itd E mi Srbi nismo oni sa ovog presednika nemogu da podkupe tako lako,,

Djordje

04.09.2020. 11:55

Ma nema od tog dogovora nista,tri karte su bacene samo Srpska karta je najjaca od siptarski,i usa karti ne nude nista konkretno traze samo priznanje zemlje koje Ameri financiraju mobilna,prodaja oruzja koja su otpisana pre 10godina itd. njih jedino boli sto je Srpska ekonomija povezana sa Kinom i toje to!! Nista od toga nema Ameri ce dici jedra,pobeci i pustiti da se Srbi i siptari dogovore po deklaraciji 1244 UN. itd ito ce biti veliki samar za USA+EEG+Nato sto dalje od nas kao i dasada prvo Srbi treba da se obogate i da budu poznati u Svetu biznisa hranom to je nas najjaci adut..zapamtite svi SRBI.....