VUČIĆ I JANŠA NA BLEDU: Počeo sastanak dvojice lidera

Novosti online/Tanjug

30. 08. 2020. u 18:46

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Janezom Janšom predsednikom Vlade Republike Slovenije.

ВУЧИЋ И ЈАНША НА БЛЕДУ: Почео састанак двојице лидера

Foto: instagram budućnostsrbijeav

Srpski predsednik Aleksandar Vučić stigao je ranije danas na Bled. Posle sastanka sa predsednikom Vlade Slovenije Janezom Janšom biće gost na svečanoj večeri koju Janša priređuje za šefove delegacija Evropske narodne stranke (EPP).

Uz predsednika Vučića na večeri će biti i predsednici vlada Bugarske i Mađarske Bojko Borisov i Viktor Orban.

Na Bledu se sutra održava 15. Bledski strateški forum (BSF), a Vučić će biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu "Evropa posle Bregzita i Kovida 19".

Na glavnom panelu putem video linka govoriće i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

Govoriće i premijeri Italije Ðuzepe Konte, Češke Andrej Babis, Poljske Mateuš Moravejcki, Mađarske Viktor Orban, Hrvatske Andrej Plenković i domaćin Slovenije Janez Janša.

Vučić će po završetku zvaničnog panela imati odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, što je posebno važno zbog razgovora koji slede u Vašingtonu 4. septembra i tri dana kasnije, 7. septembra, u Briselu.

Na kraju posete predsednik Slovenije Borut Pahor prirediće svečani ručak u čast predsednika Srbije u vili Zlatorog na Bledu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (26)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere