DOSADAŠNJI GRADONAČELNIK SADA PREDSEDNIK SKUPŠTINE: Promene u Zrenjaninu

B. Grujić

21. 08. 2020. u 15:46

DOSKORAŠNjI gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić iz Srpske napredne stranke, na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta, koja je zbog specifičnih mera zaštite, usled pandemije korona virusa, održana u Kulturnom centru u Zrenjaninu, izabran je za novog predsednika Skupštine i tu funkciju obavljaće umesto stranačkog kolege Olivera Mitrovića.

ДОСАДАШЊИ ГРАДОНАЧЕЛНИК САДА ПРЕДСЕДНИК СКУПШТИНЕ: Промене у Зрењанину

Foto: S. Sokolov

Čedomir Janjić je sa dobijenih 56 odborničkih glasova izabran za budućeg predsednika Skupštine grada, dok je za sekretara Skupštine izabrana, Svetlana Grujić.

– Velika čast je obavljati ovu odgovornu funkciju i veoma sam zadovoljan zbog podrške koju sam dobio od odbornika pri izboru, a ubeđen sam da ćemo dobro sarađivati i da ćemo u Skupštini imati konsenzus oko mnogih teških pitanja - rekao je neposredno nakon izbora za predsednika Skupštine Zrenjanina, Čedomir Janjić, uz napomenu da je u prethodnom periodu dok je obavljao funkciju gradonačelnika, lokalna samouprava radila uvek u interesu građana i privlačenja novih investitora. 

Na današnjoj sednici Skupštine nije izabran novi gradonačelnik Zrenjanina i novi članovi gradskog veća, a očekuje se da će se to dogoditi u narednih nekoliko nedelja, nakon dogovora političkih stranaka, o tome ko će činiti buduću gradsku vlast. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)