VUČIĆ: Samo jedinstvom možemo da očuvamo zemlju

Novosti online

petak, 07. 08. 2020. u 11:42

ВУЧИЋ: Само јединством можемо да очувамо земљу

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić apelovao je danas na jedinstvo u ne lakoj situaciji i izazovima pred kojima je zemlja, jer se, kaže, samo tako može očuvati zemlja, ostvariti uspesi i trasirati još bolji put u budućnost.

- Za nas situacija nije laka. Na međunarodnoj sceni se ne mogu prognozirati mnoge stvari. Nije jednostavno reći, na primer, šta možemo očekivati ni u odnosu između Moskve i Minska, pa se ne može predvideti ni pozicija Srbije u odnosima svetskih sila - objasnio je on.

Vučić je, na konferenciji za štampu, podsetio da svi govore o potrebi priznanja Kosova, kao što pominju kao jedino rešenje za BiH, ne da RS ne postoji, ali da se njene nadležnosti prebace na centralni nivo.

- Zbog toga tražimo od ljudi u Srbiji, ne da političke razlike i demokratija ne postoje, ali da razumeju težinu pozicije u kojoj se nalazimo i da što jedinstveniji nastupamo - podvukao je on.

Vučić je kazao da samo tako možemo da očuvamo svoju zemlju, ostvarim uspehe i trasiramo još bolji put u budućnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

Veljko

07.08.2020. 12:52

Samo mi u inostranstvu znamo da pričamo o svojoj zemlji sve najgore, i niko više. Nemamo u svesti razvijeno osećanje da je država i nacionalni interes na prvom mestu. Nadam se da će se to jednom desiti, da će ona 4 S biti za sve neprobojna barijera.

Nn

07.08.2020. 15:11

Politicka situacija nije jednostavna i laka, zato moramo biti svi ujedinjeni u borbi za dobre bilateralne odnose sa svim drzavama, u borbi za pronalazak konstruktivnog resenja i za Srbiju i za Albance, i uopste stabilnost i mir u regionu, ako se medjusobno budemo mrzeli to samo dodaje teret, nikuda ne vodi.

Ivana

07.08.2020. 21:50

Srbija se danas cela razvija i gradi,to je ono što je važno za ekonomski oporavak, Srbija ima predsednika kojem je stalo do interesa naroda i države.Srbija se cela razvija.