NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Samo nemojte nasilje, građani Srbije ga preziru i ono nikada neće biti dozvoljeno

Novosti online

15. 07. 2020. u 08:21

VEST da je Stranka slobode i pravde podržala osnivanje „skupštine“ koju su „spontano i nimalo organizovano“ najavile neke od opozicionih javnih ličnosti, jasno je definisala vlasništvo nad tom strukturom, izjavio je Nebojša Stefanović.

НЕБОЈША СТЕФАНОВИЋ: Само немојте насиље, грађани Србије га презиру и оно никада неће бити дозвољено

Foto: Tanjug

- Nastala posle kamenovanja istinske Narodne skupštine, razbijanja i uništavanja fasada, spaljivanja automobila, a nešto pre toga i knjiga, neverovatnog nasilja nad momcima i devojkama iz redova policije, ali i nad novinarima i svima drugima koji ne misle isto kao Đilas, Obradović, Jeremić, Nogo, Marks 21, Antifa, Žene u crnom, raščinjeni monah Antonije i njihovi jurišni odredi, neodoljivo podseća na organizacije koje su na sličan način nastajale u Nemačkoj u periodu od 1919. do 1933. godine.

- Čak je i medijski narativ sličan - „svako ko ne misli kao mi, taj je neprijatelj“ i „nije važno šta misli narod Srbije, mi hoćemo na vlast po svaku cenu“.

- Ali vratimo se ideji Đilasove skupštine. Bilo je u istoriji sveta sličnih pokušaja i vredi se osvrnuti na neke od njih. Tako je u Sjedinjenim Američkim Državama 1859. godine Džošua Abraham Norton sebe proglasio za cara SAD-a, a SAD za monarhiju. Sebi je dodelio titulu Norton Prvi, a sve to jer je bio nezadovoljan situacijom u SAD. Slično Đilasovoj opoziciji, doneo je proglas kojim zabranjuje okupljanje legalno izabranih kongresmena, po čemu se vidi jasna analogija.

- Jedan od mogućih uzora iz novije istorije za Đilasovu skupštinu je verovatno i Alek Brekston iz Australije, inače dreser majmuna. Brekston je 1976. proglasio sebe za guvernera provincije Bumbunga pre svega nezadovoljan spoljnom politikom Australije. Čak je i u Italiji 2011. gradonačelnik Luka Selari gradić Filetino proglasio samostalnom državom, uveo novu valutu fjorito i počeo da štampa novac sa svojim likom. Već naslućujem čiji će lik biti na novcu koji će štampati Đilasova „skupština“.

- Nažalost, u istoriji naše zemlje već smo imali ovakvih pokušaja sa ciljem da se zemlja destabilizuje i da suštinski nanese šteta građanima Srbije.  Ovde, pre svega, mislim na formiranje Prizrenske lige koju su formirali čelni ljudi albanskih porodica sa teritorije KiM, sa ciljem da ponište odluke Berlinskog kongresa o teritorijama Kneževine Srbije i Kneževine Crne Gore i ujedine sve Albance u jednu albansku državu.

- Iako prvi put formirana 1878. godine, imala je ulogu i za vreme Drugog svetskog rata, kada je formirana od strane nacističke Nemačke, a iz nje iznikla i zloglasna SS divizija Skenderbeg. U novijoj Jugoslaviji davala je podršku terorističkim akcijama protiv naših policajaca i vojnika i celokupnog srpskog stanovništva.

 -Tako delovanje ostavilo je teške posledice po ljude u našoj zemlji i snažno pokazalo da samo stabilna Srbija može da se razvija i da napreduje. 

 -Narod Srbije je 21. juna jasno rekao šta želi i kao uvek kada je volja naroda u pitanju tu nema šta da se doda. Razumem da se odluka naroda ne sviđa svima. Ali isto tako i oni moraju da razumeju da će odluku naroda morati da poštuju. Ma koliko bili bogati, ma koliko formirali Đilasove „skupštine“ i prelazne vlade, zakon će se u Srbiji poštovati i važiće jednako za sve. I neka oni prave svoje klubove, druženja, okupljanja, održavaju proteste, osnivaju medije, sve je to moguće, pa čak i Đilasove „skupštine“. Nek jedni drugima dodeljuju titule i zvanja.

- Samo nemojte nasilje. Ubedljiva većina građana Srbije prezire nasilje i ono u našoj zemlji nikada neće biti dozvoljeno - zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada