"NOVOSTI" OTKRIVAJU: Kako su huligani spremali napade na policiju

Novosti online

12. 07. 2020. u 10:41

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Како су хулигани спремали нападе на полицију

Foto: N. Skenderija

TOKOM protesta koji su se prethodnih pet dana odžali na ulicama Beograda, bili smo svedoci mnogobrojnih brutalnih napada na srpsku policiju.

Od kamenica, preko flaša, zapaljenih baklji, pa sve do zaštitne ograde huligani su srpsku policiju koja je čuvala Skupštinu i trudila se da održi red gađali svim i svačim.

Kako saznaju "Novosti", ti napadi na naše policajce bili su unapred vrlo dobro pripremljeni, a organizacija se odvijala tokom dana.

Kamenice i ploče kojom su gađali policiju huligani su tokom dana ubacivali u kontejnere. U trenutku kada pogne komešanje i sukob sa predstavnicima zakona, oni bi te kontejnere polagali, iz njih vadili unapred pripremljene ploče i kamenje i gađali policiju.

- Nisu računali na to da mi pregledamo sve kontejnere, pa smo vrlo brzo otkrili njihovu organizaciju - kaže za "Novosti" dobro upućen izvor.

Takođe, primećeno je da su navlačili kocke sa nekoliko gradilišta oko Narodne skupštine.

- Kocke su navlačili nakon radnog vremena, što ne bi bilo sumnjivo, jer je u pitanju gradilipte, a oni tako sebi obezbeđuju municiju kojom će napadati policiju - zaključuje naš izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)