"NOVOSTI" OTKRIVAJU: Kako su huligani spremali napade na policiju

Novosti online

12. 07. 2020. u 10:41

TOKOM protesta koji su se prethodnih pet dana odžali na ulicama Beograda, bili smo svedoci mnogobrojnih brutalnih napada na srpsku policiju.

НОВОСТИ ОТКРИВАЈУ: Како су хулигани спремали нападе на полицију

Foto: N. Skenderija

Od kamenica, preko flaša, zapaljenih baklji, pa sve do zaštitne ograde huligani su srpsku policiju koja je čuvala Skupštinu i trudila se da održi red gađali svim i svačim.

Kako saznaju "Novosti", ti napadi na naše policajce bili su unapred vrlo dobro pripremljeni, a organizacija se odvijala tokom dana.

Kamenice i ploče kojom su gađali policiju huligani su tokom dana ubacivali u kontejnere. U trenutku kada pogne komešanje i sukob sa predstavnicima zakona, oni bi te kontejnere polagali, iz njih vadili unapred pripremljene ploče i kamenje i gađali policiju.

- Nisu računali na to da mi pregledamo sve kontejnere, pa smo vrlo brzo otkrili njihovu organizaciju - kaže za "Novosti" dobro upućen izvor.

Takođe, primećeno je da su navlačili kocke sa nekoliko gradilišta oko Narodne skupštine.

- Kocke su navlačili nakon radnog vremena, što ne bi bilo sumnjivo, jer je u pitanju gradilipte, a oni tako sebi obezbeđuju municiju kojom će napadati policiju - zaključuje naš izvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a