DIJALOG BEOGRADA I PRIŠTINE: Predsednik Vučić učestvuje na video konferenciji

Tanjug

12. 07. 2020. u 08:57

ДИЈАЛОГ БЕОГРАДA И ПРИШТИНЕ: Председник Вучић учествује на видео конференцији

D.Milovanović

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas na video - konferenciji Dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Video konferencijom koja počinje u 10.00 časova predsedavaće visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borel, saopštila je pres služba predsednika.

Domaćini videokonferencije će biti šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Video putem u konferenciju iz Beograda uključiće se predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a iz Prištine premijer Avdulah Hoti.

”Dijalog će početi u 10 časova. Šef diplomatije EU Borelj će se obratiti kratkom izjavom pred početak konferencije, a specijalni predstavnik Lajčak će izjavom sumirati konferenciju na kraju sastanka oko 15 časova”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (59)

Uros

12.07.2020. 09:11

Dijalog sluzi da bi se stavovi priblizili, a danas su stavovi izmedju Begrada i Pristine udaljeni, jer su usloavi koje je pre par dana dala albanska strana neprihvatljivi.

Srbija

12.07.2020. 11:46

Ми нигде не журимо. Они ће наставити са намером да нам отму светиње и нашу земљу а ми на то НИКАДА добровољно нећемо пристати. Апел политичарима било којих боја и оријентација: НЕ ИГРАЈТЕ СЕ СА СВЕТОМ СРПСКОМ ЗЕМЉОМ!

Kosta

12.07.2020. 12:31

Današnja konferecija trasiraće put daljim pregovorima. EU je tu da koordinira, usmeri dijalog, nadam se bez direktnog mešanja u ishod. Ako budu nametali ishod, dijalog će propasti.

Nn

12.07.2020. 16:37

Jedino dijalogom moze se pronaci sporazumno resenje, ljudski je razgovarati i pregovarati, medjusobno razumevanje, mir i stabilnost je sada vise nego ikad potrebno.

Higija

12.07.2020. 17:48

Dijalog Beograda i Prištine treba da bude nastavljen, i da KiM ostane u sastavu Srbije, jedini predsednik koji zaista želi da pomire Srbe i Albance. Srbija se danas cela razvija i gradi.