OGLASIO SE MINISTAR STEFANOVIĆ: Nakon brutalnih scena nasilja na protestima, država ima jasnu poruku

Novosti online

11. 07. 2020. u 09:45

MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su se sinoć ispred Skupštine dešavale brutalne scene nasilja i da je policija morala da reaguje kako bi zaštitila javni red i i mir i imovinu.

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ: Након бруталних сцена насиља на протестима, држава има јасну поруку

Foto: Tanjug

- Imamo nasilje i lomljenje prozora na Skupštini i inventara, kamera na zgradi, napad na vrata, i pokušaj da se povrede policajci na koje se baca kamenje - rekao je Stefanović koji se uključio direktno u program TV Prve.

On je naveo da je bilo manje demonstranata nego u četvrtak uveče za oko 30 odsto i da ih je bilo između 3.000 i 3.200, ali da je situacija potpuno drugačija.

Apeli nisu uslišeni, rekao je ministar i dodao da je jedan deo demonstranata nasilno pokušao da uđe u Skupštinu, da gađaju kamenicama policajce.

Upozorio je da će svako ko se bavi nasiljem dobiti odgovor države i da su ove scene za svaku osudu i da policija trpi veliko nasilje, ali da reaguje pravovremeno i ispravno.

Foto: N. Skenderija

Protest ispred Skupštine

Kaže i da im "skida kapu dole" i da postuje sve ono što rade, kako izdržavaju teške napade.

Podsetimo, tokom sinoćnjeg protesta uhapšeni su i dva strana državljanina. Jedan muškarac iz Tunisa i jedan iz Velike Britanije. Reč je o Dkhili Samiju, državljaninu Tunisa i Džejmsu Dejvid Makmilana, državljaninu Velike Britanije.

Foto: N. Skenderija

Protest ispred Skupštine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024