SRPSKA LISTA POVODOM ODLUKE POLITIČKOG KOMITETA SAVETA EVROPE: Nagrada Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom

M.St.

28. 03. 2024. u 14:08

SRPSKA lista saopštila je danas da je odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u vezi sa željom Prištine da bude primljena u članstvo te međunarodne organizacije, nagrada međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje srpskog naroda na KiM.

СРПСКА ЛИСТА ПОВОДОМ ОДЛУКЕ ПОЛИТИЧКОГ КОМИТЕТА САВЕТА ЕВРОПЕ: Награда Приштини за свакодневни терор над српским народом

Foto: Srpska lista

Kako se navodi, najciničnije je to što se u međunarodnoj komunikaciji pominje argument da će prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji biti bolje zaštićena ukoliko Priština bude primljena u Savet Evrope.

- To, drugačije rečeno, znači da su Aljbin Kurti i njegov šovinistički režim nagrađeni zbog tlačenja srpskog naroda da bi, navodno, u budućnosti manje i umerenije tlačili -  navodi Srpska lista.

Dodaje se da dok se Srbi na KiM hapse po tajnim i lažnim optužnicama, dok se ukida dinar na Kosovu i Metohiji, otima zemlja nezakonitim eksproprijacijama i dok 11 godina čekamo na Zajednicu srpskih opština, Prištini se povlađuje i izlazi u susret upravo zato što postoji podudarnost interesa Prištine i njenih inostranih mentora da se Srbima oduzmu sva prava, što na kraju puta vodi potpunom egzodusu našeg naroda sa svojih vekovnih ognjišta.

- Tome svakodnevno svedočimo jednostranim, nasilnim potezima Prištine koja Srbima ukida sve, dok im ne ukine i pravo na život i postojanje. Sada su svi u međunarodnoj areni otvorili svoje karte i pokazali neprincipijelnost i pristrasnost, o čemu smo mnogo puta i javno govorili -  navodi se u saopštenju.

Ističe se da će, uprkos takvim nastojanjima, srpski narod ostati veran idealu slobode, istinskim vrednostima demokratije i prava, ne pristajući da se saglasi sa sopstvenim nestankom, odolevajući svim pritiscima i izazovima, što smo, navodi se, u našoj istoriji mnogo puta svedočili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (19)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!