SELAKOVIĆ POSETIO BOLNICU BANJA KOVILJAČA: Austrijskim osiguranicima omogućena rehabilitacija i lečenje (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

07. 03. 2024. u 14:44

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković posetio je Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju Banja Koviljača, gde se sastao sa direktorom ove bolnice Aleksandrom Jokićem i direktorom Zavoda za socijalno osiguranje Zoranom Paunovićem.

СЕЛАКОВИЋ ПОСЕТИО БОЛНИЦУ БАЊА КОВИЉАЧА: Аустријским осигураницима омогућена рехабилитација и лечење (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/minrzs.gov.rs

 Prilikom posete, ministar je razgovarao sa pacijentima koji borave u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača na osnovu sporazuma koji je potpisan pre dve godine sa Penziono-invalidskim fondom osiguranja Republike Austrije, kojim je omogućeno da se austrijski osiguranici, ljudi našeg porekla, rehabilituju, leče i borave u Banji Koviljači.

- Ovaj sporazum je bio pionirski korak i on je omogućio da se do sada negde oko 400 naših iseljenika, koji su radili u Austriji, koji su tamo uplaćivali u fond Penzionog osiguranja, ovde leče i rehabilituju, odnosno da se ovde upute, a preko 270 njih je do sada boravilo u Banji Koviljači. Činjenica da je sa austrijske strane došla inicijativa da se sporazum produži, čak i da se razmatra povećanje određenih kategorija koje su tim sporazumom i definisane, govori o tome koliko je visok nivo usluge u skladu i sa zapadnoevropskim standardima koje naša Banja Koviljača ispunjava, a na prvom mestu koliko je vredan i kvalitetan rad našeg, ne samo ugostiteljskog turističkog osoblja, već na prvom mestu naših medicinskih radnika, lekara i medicinskih sestara - rekao je ministar Selaković.

Ministar je podsetio da je Republika Srbija u prethodnoj deceniji uložila oko 4 miliona evra kako u Banju Koviljaču, tako i u prateću saobraćajnu infrastrukturu, i dodao da je ulaganjem na taj način omogućeno da sadržaj koji Banja pruža postane lakše dostupan našim građanima širom Srbije. Selaković je istakao da je Banja Koviljača prošle godine dobila nagradu za najbolju banju na Balkanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu