NEDOPUSTIVO PONAŠANJE BISLJIMIJA: Portparol EU o odluci pregovarača prištine da ne ide u Brisel

M. St.

23. 02. 2024. u 10:00

OSIM što se uporno oglušuje o zahteve međunarodne zajednice da suspenduje odluku o ukidanju dinara kojom je direktno ugrožen opstanak naših sunarodnika na KiM, Priština, odnosno zamenik premijera privremenih prištinskih institucija Besnik Bisljimi, otišao je korak dalje i ovoga puta odbio da se u Briselu uopšte o tome razgovara.

НЕДОПУСТИВО ПОНАШАЊЕ БИСЉИМИЈА: Портпарол ЕУ о одлуци преговарача приштине да не иде у Брисел

Foto: Printskrin/Jutjub/RTV KIM

On je istakao da je primio poziv da prisustvuje sastanku povodom nove regulative Centralne banke, ali da neće biti učesnik, jer "dinar nije deo dijaloga.

- Ovo nije sastanak na koji bi trebalo da ide glavni pregovarač. Videćemo ko će ići - rekao je Bisljimi i okrivio specijalnog izaslanika za dijalog Miroslava Lajčaka da je tim pozivom, prekršio principe.

On tvrdi da je Slovak zakazao sastanak bez prethodnog dogovora sa stranama.

- Pokušao je da postavi dnevni red uprkos principima iz 2021, da nijedna tema ne može biti stavljena na dnevni red bez saglasnosti strana.

Ubrzo potom, oglasio se portparol EU Peter Stano, koji je potvrdio da je Lajčak pozvao Beograd i Prištinu na sastank 27. februara kako bi se razgovaralo o uredbi Centralne banke i ponašanje Bisljimija nazvao nedopustivim.

- Nadamo se da će Bisljimi ceniti napore umesto da nepravedno optužuje zvaničnike EU - naveo je Stano i dodao da u pozivnom pismu Lajčaka nije određeno ko treba da predstavlja Beograd i Prištinu na sastanku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)