VUČIĆ PISTORIJUSU: Po kom to međunarodnom aktu Kosovo može da bude naoružavano - pošto taj akt ne postoji

Novosti online

07. 02. 2024. u 17:06

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom odbrane Nemačke Borisom Pistorijusom, nakon čega su se obratili medijima.

ВУЧИЋ ПИСТОРИЈУСУ: По ком то међународном акту Косово може да буде наоружавано - пошто тај акт не постоји

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Pistorijus na pitanje na osnovu čega Nemačka naoružava Prištinu kaže da Berlin naoružava i Srbiju.

- Mi ne isporučujemo ofanzivno oružje, već samo za odbranu. Iz naše perspektive mi smo priznali Kosovo, i naš cilj u regionu su mir i stabilnost, kao i zajedničko približavanje EU. Važni su tu dobrosusedski uslovi, i to je osnovni preduslov za stabilnost - rekao je on.

Pistorijus kaže da je Zapadni Balkan deo Evrope, i da u to nema sumnje, na šta je predsednik Vučić rekao da nije na to mislio.

Foto: "Novosti"

-  Poštovani prijatelju, mislio sam da ne postoji odgovor na dva pitanja. Pitanje je po kom to međunarodnom aktu Kosovo može da bude naoružavano, jer taj akt ne postoji. Postoje akti pojedinih država koje su priznale Kosovo. I sa druge strane što se tiče samog dijaloga, mi smo u dijalog pozvani zato što drugačije vidimo pravnu prirodu situacije na KiM. Ako smo tu samo da verifikujemo ono što Priština odluči, mi onda vama nismo potrebni. 11 godina čekamo da se formira ZSO, i to nije urađeno. Činili smo brojne ustupke, a jednu jedinu obavezu koju je Priština prihvatila nije ispunila - odgovorio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (47)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!