RASELJENI SRBI SA KiM BLOKIRALI PUT NIŠ‒PRIŠTINA: Upozoravaju - Blizu je sukob sa nesagledivim posledicama (FOTO/VIDEO)

D. Zečević

05. 02. 2024. u 12:43

RASELjENI Srbi sa KiM blokirali su u podne deonicu puta Niš‒Priština u selu Rudare u znak solidarnosti sa sunarodnicima na Kosovu i Metohiji.

РАСЕЉЕНИ СРБИ СА КиМ БЛОКИРАЛИ ПУТ НИШ‒ПРИШТИНА: Упозоравају - Близу је сукоб са несагледивим последицама (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D.Z.

Kako je ranije saopšteno, teror koji preživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji postao je neizdrživ, a politika koju vodi Kurtijev režim najviše će naškoditi poštenom narodu na Kosovu i Metohiji, bez obzira na nacionalnost.

U saopštenju za javnost Udruženja raseljenih Srba sa Kosova i Metohije sa sedištem u Kuršumliji zahteva se od vlasti u našoj zemlji da od međunarodnih organizacija zahtevaju zaustavljanje terora i hapšenje nevinih Srba na Kosmetu, uspostavljanje mira i poštovanje Rezolucije 1244, kao i stvaranje uslova za povratak raseljenih Srba na Kosovo i Metohiju.

Foto: D.Z.

- Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata, od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama - navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova i Metohije.

Blokadu prate brojne novinarske ekipe.

BONUS VIDEO:

ELEK: Cilj Kurtijevog režima etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!