OGLASIO SE LAJČAK NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Evo šta je saopštio specijalni izaslanik EU

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

29. 01. 2024. u 15:59

SPECIJALNI izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak saopštio je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, tokom sastanka, sagledao stanje dijaloga Beograda i Prištine.

ОГЛАСИО СЕ ЛАЈЧАК НАКОН САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: Ево шта је саопштио специјални изасланик ЕУ

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

- Kada sam danas stigao u Beorad, sastao sam se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Tokom razgovora, fokusirali smo se na stratešku perspektivu za 2024. godinu, sagledali smo stanje dijaloga - napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks.

On je dodao da je s Vučićem razgovarao o, kako je naveo, normalizaciji odnosa sa Prištinom. Vučić je ranije danas nakon sastanka poručio da je Lajčaku ukazao na neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština i najhitnijeg održavanja lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije i zatražio podršku EU u zaustavljanju daljih provokacija Prištine.

Vučić je na Instagram nalogu "budućnostsrbijeav" naveo da je ponovio spremnost Srbije da ispuni svoje obaveze uz poštovanje Ustava Srbije i Povelje UN, i ocenio razgovor s Lajčakom kao ''konstruktivan i veoma korektan''. 

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

'Ukazao sam na neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, najhitnijeg održavanja lokalnih izbora na severu Kosova i Metohije i zatražio podršku EU u zaustavljanju daljih provokacija koje dolaze iz Prištine. Ponovio sam spremnost Republike Srbije da svoje obaveze, u skladu sa međunarodnopravnim dogovorima, ispuni uz poštovanje Ustava Republike Srbije i Povelje UN", napisao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024