VUČIĆ: Naoružavanjem tzv. KBS žele da uklone svaki trag postojanja Srbije, ali i srpskog naroda na KiM

Novosti online

13. 01. 2024. u 12:34

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić je nakon obilaska Dežurnog operativnog centra Vojnobezbednosne agencije, govorio o tome kako se vojska takozvanog Kosova naoružava, iako postoji suprotno Međunarodno javno pravnim normama, te da je cilj ovog čina jasan - a to je potpuno istrebljenje Srba sa teritorije KiM.

ВУЧИЋ: Наоружавањем тзв. КБС желе да уклоне сваки траг постојања Србије, али и српског народа на КиМ

Foto AP

- Rušenje Međunarodnog javnog poretka daljim naoružavanjem tzv. KBS, nije samo najavljeno da će ta odluka biti doneta u američkom kongresu, već se to odigrava gotovo svakodnevno posredstvom više zemalja, a pre svega Turske, ali i drugih NATO zemalja, Hrvatske i mnogih drugih. Ima za cilj da se suprotno rezoluciji 1244, ali i povelji u UN ne samo u potpunosti sa teritorija Kosova i Metohije ukloni svaki trag postojanja Republike Srbije već da se ukloni i srpski narod.

- Izjave pojedinik kosovskih zvaničnika govore da je njihov jedini cilj uništenja srpskog naroda. Kada se hvalite da će svaka policijska patrola da ima duge cevi šaljete kristalno jasnu poruku da za Srbe tamo nema mesta - dodao je predsednik.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (64)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije