OD 1. JANUARA ZA 10 ODSTO VEĆE PLATE: Sjajne vesti za Vojsku Srbije, posebno povećanje za specijalne jedinice

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

04. 01. 2024. u 09:49

MINISTAR odbrane Miloš Vučević, gostujući ovog jutra na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, govorio je o povećanju plata koje će poboljšati stanje u Vojsci Srbije.

ОД 1. ЈАНУАРА ЗА 10 ОДСТО ВЕЋЕ ПЛАТЕ: Сјајне вести за Војску Србије, посебно повећање за специјалне јединице

Foto: Ministarstvo odbrane

- Potrebni su nam novi rezervni sastavi. Rok može biti i nešto kraći. Svake godine će taj rezervni sastav kondicionirati, kako bi država bila vitalna. Mi ćemo da čuvamo mir, ostaje profesionalni sastav Srbije, kao udarna snaga Vojske Srbije. Što je jača vojska, mir je sigurniji. Čekamo da vidimo kada bismo to reaktivirali, da li je to 2025. ili 2024. godina. Cela vojska je bila na putu da se svede na lovačko udruženje. Pred nama je razgovor o koncepciji vojske Srbije, da li nam treba vojska koja je koncipirana kroz jedinice. Mi smo prošle godine doneli neke od ključnih strategijskih dokumenata. Mnogo toga je urađeno na vojnoj opremi, poboljšanju statusa pripadnika Vojske Srbije. Moramo i dalje da radimo. Verujem da će taj poziv dobijati na značaju i zasluženom respektu - rekao je ministar.

- Odlukom Vlade i predsednika od 1. januara za 10 odsto bolje su plate - kazao je Vučević dodajući i koliko je poboljšano stanje u Vojsci Srbije, ali i njena opremljenost. Plate su izuzetno povećane posebno za specijalne jedinice.

On je nabrojao u koliko su navrata povećane plate, počev od 1. januara prošle godine - 25 odsto, a dodao je i da je profesionalnim pripadnicima koji su ušli u specijalne jedinice, početna plata 200.000 dinara. 

- Uz podršku vlade i predsednika imali smo ulaganje u namensku industriju. Prošlog leta smo imali suspenziju izvoza, uvek je zadatak da Vojska Srbije ima prioritet u snabdevanju. Jedna smo od retkih evropskih država koja je sačuvala svoju namensku industriju. Mi smo decenijski čuveni po municijaškom programu, ali danas pravimo i složene sisteme od "nore", koja je veoma tražena, do "lazara", "miloša". Pravimo više srpskih dronova, trenutno je šest modela dronova u procesu testiranja ili ulaze u proizvodnju. Govorim samo o onima koje pravi država - poručio je Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (94)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)