"SADA IMAMO TONOVE POMIRENJA" Šarić: Dok su žuti bili na vlasti, oni su se ponašali snishodljivo, to se više ne radi

Novosti online

11. 12. 2023. u 22:31

ISTORIČAR Goran Šarić gostujući u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi istakao je da je Srbija dva puta oslobađala dva puta njegov rodni grad i Dalmaciju. Šarić se takođe dotakao deme oko negiranja žrtava.

САДА ИМАМО ТОНОВЕ ПОМИРЕЊА Шарић: Док су жути били на власти, они су се понашали снисходљиво, то се више не ради

Foto: Printskrin TV Hepi

Šarić ističe da je Srbija dva puta oslobađala njegov rodni grad i Dalmaciju.

- Srbi su dva puta pomogli južnim Slovenima. A kada god je bilo teško, svi su pretrčavali na drugu stranu. Danas se ljudi bude i vide neke stvari. Jedino ovde u Srbiji možete da vidite dva različita gledišta - rekao je Šarić.

On ističe da je hiljadu puta čuo da će Vučić izdati Kosovo i Metohiju, ili uvesti sankcije Rusiji, ali da više ne veruje u takve stvari.

- Evo, hoćete mir u regionu... Ko je otišao u Srebrenicu i rekao da su nam Bošnjaci braća? U Srbiji niko ne negira žrtve, posebno ne bošnjačke žrtve. Dok su žuti bili na vlasti, oni su se ponašali snishodljivo. To se više ne radi. Sada imamo tonove pomirenja, ali sa pozicije moći - rekao je Šarić.

Istoričar kaže da vidi odlične odnose Srbije sa Kinom i arapskim svetom.

- Ceo svet se divio Titu zbog politike nesvrstanih, a ovde su bili nesvrstani. Ima stvari zbog kojih sam nezadovoljan u Srbiji, ali kada bi došla ova ekipa, sve te stvari bi ostale, a dodatno ne bi uradili ništa - tvrdi Šarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)