GRBOVIĆ OPET OPTUŽUJE SRBE: U Srebrenici se desio genocid

Novosti onlajn

16. 11. 2023. u 10:22

PAVLE Grbović, lider "Pokreta slobodnih građana Srbije" koji na izborima ide uz listu Dragana Đilasa i Marinike Tepić "Srbija protiv nasilja", ponovio je u intervjuu za "Nedeljnik" svoj stav da se u Srebrenici desio genocid.

ГРБОВИЋ ОПЕТ ОПТУЖУЈЕ СРБЕ: У Сребреници се десио геноцид

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Kao što ne možemo da pristanemo na izjednačavanje Živojina Mišića i Ratka Mladića kao jednakih heroja koje ćemo deci ponuditi kao modele na koje treba da se ugledaju. Neke teme poput toga da li je u Srebrenici bio genocid postale su bespredmetne. Sud je doneo presude, zločinci su osuđeni, naša Skupština je usvojila rezoluciju i to je sada činjenica. Vreme je da krenemo dalje - kaže Grbović.

Podsećanja radi, isti stav Grbović je samo dan ranije naveo u intervjuu za podgoričku „Pobjedu“, glasilo koje je decenijama antisrpski megafon, a koje je do juče bilo i batina u rukama Mila Đukanovića, u kojima je cementirao narečene pozicije svog saveza.

Na pitanje šta je rešenje, kada je reč o negiranju genocida u Srebrenici, lider PSG je kazao „da su sudske odluke jasne, kako za Srebrenicu, tako i za ostale zločine“:

- Bilo je, a i dalje ima nepravde u smislu da su se neki zločinci izvukli bez kazne. Ipak, nije se desilo da je neko osuđen bez razloga. Pogotovo kada je reč o Srebrenici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (55)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)