KO JE SVE NA LISTI SNS: Političari, lekari, sportisti, umetnici...

S.S.R.

03. 11. 2023. u 18:03

NA listi tima oko Srpske napredne stranke "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" koju je proglasila Republička izborna komisije i biće broj jedan na glasačkom listiću za parlamentarne izbore 17. decembra, nalaze se bivši sportisti - košarkaši Dejan Tomašević i Željko Rebrača, kao i odbojkašica Vesna Đurišić.

КО ЈЕ СВЕ НА ЛИСТИ СНС: Политичари, лекари, спортисти, уметници...

Foto: Printskrin/sns_srbija

Prvi među 250 kandidata za poslanike je predsednik SNS Mioš Vučević, a među deset prvih su i premijerka Ana Brnabić, istoričar Dejan Ristić, direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković i predsednik parlamenta Vladimir Orlić.

Naprednjaci su kandidovali i profesora matematike Stojana Radenovića, ministra Nikolu Selakovića, direktora Kancelarije za dijasporu Arnoa Gujona, poslanike Milenka Jovanova, Nevenu Đurić, Sandru Božić, Vladimira Đukanovića, bivšeg ministra Zlatibor Lončar, prvog čoveka Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića...

Među umetnicima na listi su i operska pevačica Jadranka Jovanović, glumac Lepomir Ivković i operska pevačica Ljubica Vraneš, kao i violinista Jovan Kolundžija. U trku za poslanika ušli su i hirurg Slobodan Milosavljević, Goran Rakić doskorašnji predsednik Srpske liste, kao i parlamentarci Biljana Pantić Pilja, Marijan Rističević, Nebošja Bakarec, Milovan Drecun, Miodrag Linta, i nekadašnji demokrata Radoslav Milojičić Kena i Tatjana Macura iz Udruženja Mame su zakon.

Na koalicionoj listi su pored kandidata SNS i predstavnici Pokreta socijalista, PUPS-a, SDPS-a, SNP-a, Zdrave Srbije.

Kandidati Pokreta socijalista su Bojan Torbica i Đorđe Komlenski, a tu su i predstavnici Zdrave Srbije Miloljub Albijanić i Ivana Stamatović.

Boje PUPS, između ostalih, "brane" Milan i Stefan Krkobabić, SPDS Muamer Bačevac...

40 ODSTO DAMA

NA listi SNS ispunjen je i zakonski uslov o zastupljenosti lepšeg pola. Dama mora biti najmanje 40 procenata od ukupnog broja kanidata, pa je tako i na listi Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)