SASTANAK SA PREDSEDNIKOM I PREMIJERKOM: Predsednica Evropske Komisije Ursula fon der Lajen danas u Beogradu

Tanjug

31. 10. 2023. u 09:10

PREDSEDNICA Evropske Komisije Ursula fon der Lajen dolazi danas u posetu Beogradu gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

САСТАНАК СА ПРЕДСЕДНИКОМ И ПРЕМИЈЕРКОМ: Председница Европске Комисије Урсула фон дер Лајен данас у Београду

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić i Fon der Lajen imaće najpre tet-a-tet razgovor u Palati Srbija, a zatim i sastanak sa članovima dveju delegacija.

Predsednik Vučić rekao je sinoć da će tokom celog dana imati razgovore sa predsednicom Evropske komisije o svim važnim pitanjima za Srbiju.

- Ona ostaje u Beogradu da prenoći i dugo ćemo osim zvaničnih razgovora, imati razgovore i posle toga, u četiri oka i zajedničku večeru. Imaćemo mnogo vremena da razgovaramo o svim važnim pitanjima za Srbiju - rekao je Vučić za TV Hepi.

Fon der Lajen u Beograd dolazi u okviru četvorodnevne posete Zapadnom Balkanu koju je počela u nedelju u Skoplju, a kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region.

Ona je juče boravila i u Prištini gde je na konferenciji za novinare sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani rekla da postoji novi investicioni plan koji funkcioniše veoma dobro i da se uspesi mogu postići samo ako Beograd i Priština normalizuju svoje odnose.

Fon der Lajen se prethodno u Skoplju sastala sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i premijerom Dimitrom Kovačevskim gde je ponovila da EU planira da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da ostvare reforme neophodne za integraciju u evropski blok investicijom od šest milijardi evra. Tokom posetu Zapadnom Balkanu Fon der Lajen će danas pre podne posetiti Crnu Goru, a sutra i Bosnu i Hercegovinu.

BONUS VIDEO:

PUTEVI ZA BUDUĆNOST: Druga epizoda video-serijala "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (91)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024