VUČIĆ O RAZGOVORIMA U BRISELU: Srbija želi da se primene svi potpisani sporazumi

Novosti online

26. 10. 2023. u 20:43

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se posle razgovora u Briselu. On je govorio o toku samih susreta i temama koje su bile na stolu.

ВУЧИЋ О РАЗГОВОРИМА У БРИСЕЛУ: Србија жели да се примене сви потписани споразуми

Foto: Printskrin

- Govorili smo na sastancima o svim ključnim temama, i Srbija je jasno rekla da želi da se primene svi sporazumi koji su potpisani. Uvek smo samo jednu stvar isticali, ono što ponavljamo 10 godina, to je da Srbija ne može da prihvati članstvo tzv. Kosova u UN, niti nezavisnost tzv. Kosova - rekao je predsednik.

Dodaje da je papir koji smo primili 21. oktobra dobra osnova za nastavak pregovora, i kaže da smo izrazili rezervu prema članstvu KiM u UN.

- Mi smo spremni za formiranje ZSO, u skladu sa predlozima koje smo dobili, ali čini mi se da je danas svima jasno bez obzira na sve trikove, ali nije pitanje potpisa, već sprovođenja onoga što je potpisano i u međuvremenu dogovoreno - kazao je on.

Vučić kaže da je neophodno da se postigne napredak, i da će svima u Evropi biti jasno ko koči napredak.

Odgovarajući na pitanja novinara, on kaže da papir koji smo primili 21. oktobra odnosi na formiranje ZSO.

- Ne mogu da pričam o detaljima, nigde nijedan detalj nije procureo. Takav je dogovor bio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)