HAG SE BRUKA: Poznati advokat otkriva zašto je podignuta optužnica protiv Šešelja

Novosti online

29. 09. 2023. u 07:34

ADVOKAT sa dugogodišnjim haškim stažom Branislav Tapušković kaže da Mehanizam za krivične sudove u Hagu nema posla i zbog pravdanja ogromnih apanaža pokreće postupak protiv predsednika SRS dr Vojislava Šešelja i njegovih saradnika.

ХАГ СЕ БРУКА: Познати адвокат открива зашто је подигнута оптужница против Шешеља

Foto: V. Danilov

- Ispostavilo se da je sada opet dominantna ona poslovica – dokon pop i jariće krsti. Oni nemaju posla, oni jedva opravdavaju svoje postojanje, ogromne apanaže uzimaju, ta pravosudna birokratija živi od nečega što ne bi smelo da se događa. Ovo što sada nameravaju da ponovo stave na tapet ovog suda je takođe nešto što se može smatrati verbalnim deliktom. Praktično, on je u svojim knjigama pisao o stvarima koje su se na tom sudu događale - naveo je Tapušković za RTS.

Podsećamo, u Ambasadu Srbije u Hagu stigla je nova optužnica za nepoštovanje suda protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja i četvoro njegovih saradnika.

Predsednik SRS izjavio je ranije za "Novosti" da se obradovao kada je čuo da je Mehanizam u Hagu podigao novu optužnicu za nepoštovanje suda protiv njega.

- Spreman sam da idem na suđenje, ali imam jedan uslov - pošto će uskoro Velika Britanija da potone u more i to će izazvati veliki talas na Severnom moru koji će zapljusnuti celu Holandiju, ne bih voleo da se u tom trenutku nađem u Sheveningenu i da se tamo udavim kao pacov. Tražim da se prvo Mehanizam premesti u neku sigurniju državu - kazao je Šešelj i predložio da Mehanizam premeste u Kabul.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!