SONJA BISERKO NAPADA SRBIJU, SPC I VUČIĆA: Ne vidi Kurtijevo nasilje, ali joj se priviđa "podrška Rusije"

Novosti online

27. 09. 2023. u 18:42

OSNIVAČ i predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko tvrdi za prištinske medije da su za sve loše na Kosovu i Metohiji i u regionu krivi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Srbija i Srpska pravoslavna crkva, "uz podršku Rusije".

СОЊА БИСЕРКО НАПАДА СРБИЈУ, СПЦ И ВУЧИЋА: Не види Куртијево насиље, али јој се привиђа подршка Русије

Foto: Printskrin N1

Sonja Biserko nije navela dokaze za ove tvrdnje.

Biserko nije spomenula da je upravo predsednik Vučić upozoravao da ROSU nema šta da traži na severu Kosova i Metohije i da su Srbi saterani u ćošak. Takođe, Biserko ni reč nije rekla o tome da upravo lider albanskih separatista Aljbin Kurti čini sve da dođe do krvoprolića i eskalacije, kao i da duže od 10 godina odbija da formira Zajednicu srpskih opština i poptuno ignoriše obaveze Prištine iz Briselskih sporazuma.

Foto: Printskrin

Tekst potpisa

Biserko ni reč nije rekla o kontinuiranom nasilju Kurtijevog terorističkog režima nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Ona je svojevremeno svedočila pred Međunarodnim sudom pravde kao vešptak Hrvatske u procesu protiv Srbije po optužbi za "genocid nad hrvatskim civilima tokom rata 1991-95".

Predsednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić (svojevremeno tvrdio da su ljudi spašavani u Jasenovcu) joj je 1. februara 2010. godine, dodelio orden Reda kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom. Taj orden je zaslužila tako što je kao neke od krivaca za akciju "Oluja" navela Dobricu Ćosića, Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića, ali ne i glavnog krivca - ustaškog lidera Franju Tuđmana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)