SRPSKA LISTA O GOVORU VUČIĆA: Srpski narod na KiM i danas potvrđuje podršku svom predsedniku

Novosti online

21. 09. 2023. u 21:32

SRPSKA lista, oglasila se povodom istorijskog govora predsednika Srbije, Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

СРПСКА ЛИСТА О ГОВОРУ ВУЧИЋА: Српски народ на КиМ и данас потврђује подршку свом председнику

Foto: Printskrin

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je svojim govorom pred Generalnom skupštinom UN potvrdio da je veliki državnik, i da Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca, već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima. 

Branivši pravo Srbije na sopstvenu politiku i legitimnost srpskih državnih i nacionalnih interesa predsednik Vučić je, nadamo se, nagovestio dolazak nekog boljeg sveta, u kojem će mali imati istinsko pravo na svoj glas i biti zaštićeni od samovolje velikih.   

Mnogi neće biti srećni zbog toga što je u hramu međunarodnog prava podsetio da je nad Srbijom 1999. godine izvršeno nasilje i upozorio na teror koji se danas vrši nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, ali za istoriju mora da ostane sačuvano da je Srbija svom snagom bila na strani prava i protiv nasilja. 

Nadamo se, uprkos svakodnevnim pritisima, napadima i hapšenjima koje sprovode ekstremisti iz Prištine, da će vizija politički i ekonomski razvijenog Zapadnog Balkana, kao regiona mira i saradnje, biti snažnija od budućnosti sukoba i beznađa koju nam namenjuje Aljbin Kurti.

Uvereni smo da će naš predsednik Aleksandar Vučić u UN nastaviti da čini sve što je u savremenim geopolitičkim okolnostima moguće kako bi sprečio Kurtija u namerama da protera Srbe sa Kosova i Metohije i ponovo razbukti požar sukoba u našem regionu. 

Srpski narod na Kosovu i Metohiji i danas potvrđuje podršku svom predsedniku Aleksandru Vučiću, uveren da će se do poslednjeg atoma snage boriti da razum, mir i pravo prevladaju nad mržnjom i nasiljem" poručili su iz Srpske liste.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE: Ovako je izgledala poseta Vučića Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (38)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu