JOŠ JEDAN PRILOG ZA HRVATSKO-ALBANSKU ALIJANSU: Milanović obećao podršku Kurtiju za prijem u UN

Novosti online

20. 09. 2023. u 20:35

ANTISRPSKA alijansa Hrvata i Albanaca, započeta u doba SFRJ i cementirana bratstvom po oružju iz crne epohe Rahima Ademija i Agima Čekua, potvrđena je i danas u Ujedinjenim nacijama. Baš na dan kad je režim Aljbina Kurtija javno zapretio predsedniku Srbije i kad je nastavio lov na naš narod hapseći trojicu Srba na severu Kosova i Metohije, šef hrvatske države Zoran Milanović je na Ist Riveru zatražio da lažna država bude primenjena u UN.

ЈОШ ЈЕДАН ПРИЛОГ ЗА ХРВАТСКО-АЛБАНСКУ АЛИЈАНСУ: Милановић обећао подршку Куртију за пријем у УН

Foto: AP Photo

- Vrlo smo zabrinuti zbog najnovijih događaja u odnosima Kosova i Srbije i želeli bismo podstaknuti mere za deeskalaciju napetosti. Na sličan način, ove dve zemlje trebalo bi da se usredsrede na normalizaciju odnosa i ispune svoje obveze te počnu da  sprovode ono što je dogovoreno ove godine u Briselu i Ohridu. Nastavljamo zagovarati univerzalno priznanje Republike Kosovo i njeno pravo na postojanje kao ravnopravnog člana zajednice naroda - rekao je, između ostalog, Milanović.

Znakovito je da ova politička podrška Zagreba dolazi u vreme kada Kurtijeva vlast ne preza ni da golom silom udari na Srbe, pre svega na severu, ne bi li zaokružila suverenitet na celoj svojoj teritoriji.

Zvaničnici vlade u Prištini nekoliko puta do sada su izjavljivali da bi se status Srba na Kosovu i Metohiji mogao rešavati po uzoru na Hrvatsku. Ako se zna kako je Tuđman 1995. godine rešavao "srpsko pitanje" - ubivši više od 1.500 i proteravši više od 250.000 Srba, i ako se zna da su oružane snage Hrvatske aktivno učestvovale u obuci tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, onda Milanovićev vetar u leđa Prištini zloslutno sokoli Kurtija na neku novu "Oluju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)