ISPITANA TRI SVEDOKA: Završeno današnje ročište u suđenju Dušku Arsiću iz Matičana kod Prištine

D. Z.

08. 09. 2023. u 19:28

PRED Specijalnim odeljenjem Osnovog suda u Prištini danas su ispitana tri svedoka odbrane u slučaju Duška Arsića iz Matičana, kod Prištine, koji se tereti za navodni ratni zločin počinjen na Kosovu tokom 1999. godine. Prema rečima advokatice Jovane Filipović iskazima svedoka potvrđeni su navodi odbrane da optuženi nije počinio dela koja mu se stavljalju na teret

ИСПИТАНА ТРИ СВЕДОКА: Завршено данашње рочиште у суђењу Душку Арсићу из Матичана код Приштине

foto d.z.

- Na današnjem ročištu bivše kolege Duška Arsića, dve Srpkinje i jedan Albanac naveli su da je Arsić u tom periodu, od januara do juna meseca 1999 godine bio redovno na svom poslu, da je izvršavao radne obaveze jer je bio je geometar i radio je u Opštini Priština. U tom periodu bio je sa svojim kolegama, i ovo troje svedoka je izjavilo da Arsić nikada nije nosio uniformu, niti da je imao oružje – izjavila je advokatica Filipović za "Novosti".

Ona ističe da je u ovom slučaju saslušano 10 dvedoka, navodeći da svedoci optužbe, koji su do sada saslušani, nisu potvrdili da su svedočili događajima koji se Arsiću stavljaju na teret. Sledeće ročište zakazano je za 13 septembar kada će biti nastavljeno saslušanje svedoka optužbe.

Inače, Duško Arsić uhapšen je 8. decembra 2021. godine na prelazu Jarinje, u prisustvu dvoje maloletne dece, nakon što je došao da reši probleme oko uzurpirane imovine u selu Matičane, kod Prištine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)