"SRBIJA I SEVERNA MAKEDONIJA NEMAJU OTVORENIH PITANJA" Vučić: Hvala SPC na istorijskoj odluci donetoj na dobrobit dva naroda

Tanjug

02. 08. 2023. u 13:46

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i Severna Makedonija nemaju više nikakvih otvorenih pitanja i da samo postoji želja da se sarađuje bolje i više.

СРБИЈА И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА НЕМАЈУ ОТВОРЕНИХ ПИТАЊА Вучић: Хвала СПЦ на историјској одлуци донетој на добробит два народа

Foto: Novosti

On je nakon sastanka sa makedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim, u manastiru Sveti Prohor Pčinjski, zahvalio patrijarhu Porfiriju na istorijskoj odluci Srpske pravoslavne crkve, donetoj prošle godine "na dobrobit dva naroda".

- Mi Srbi volimo Makedonce i Severnu Makedoniju, ništa ne tražimo, ništa nam nije potrebno osim da sarađujemo još bolje i više. Nemamo mi te začkoljice ko je šta i kome ispred ili unutra rekao ili nije - dodao je Vučić.

On je Pendarovskom čestitao državni praznik Severne Makedonije, srpskim pravoslavnim vernicima veliki praznik Svetog Iliju, a svim Makedoncima čestitao je Ilinden na makedonskom jeziku.

- Želim vam srećan praznik i da se uvek osećate da ste dobrodošli bilo gde na teritoriji Srbije, znam da to osećate kao svoju zemlju, kao što mi vas osećamo kao svoju braću i osećamo se kao kod svoje kuće kada smo kod vas u poseti - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (95)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)