APSURD Glavni svedok ne poznaje Bačevića, a osuđen zbog silovanja Albanke: Advokat uputio zahtev sudu

D. Z.

01. 08. 2023. u 12:09

ADVOKAT Dejan Vasić, branilac Svetomira Bačevića (68) iz Belog Polja kod Peći koji je odlukom Osnovnog suda u Prištini osuđen za navodno izvršeno krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, uputio je danas Vrhovnom sudu tzv. Kosova zahtev za vanredno ublažavanje kazne.

АПСУРД Главни сведок не познаје Бачевића, а осуђен због силовања Албанке: Адвокат упутио захтев суду

foto privatna arhiva

- U zahtevu sam naveo činjenicu da je Svetomir već odležao polovinu kazne i da mu je zdravstveno stanje ugroženo do te mere da postoji realna opsasnost od težih posledica.

Siguran sam da će ovu činjenicu potvrditi i lekar koji je mog branjenika pregledao u kliničko-bolničkom centru u Prištini, izjavio je advokat Vasić "Novostima", podsećajući da je tokom proteklog vikenda na očajnički poziv Svetomirove porodice uputio javnu molbu za njegov premeštaj na bolničko lečenje u Prištini, a na koje nije odgovoreno.

Inače, advokat Vasić upozorio je proteklog petka da je zdravstveno stanje Svetomira Bačevića (68) pogoršano do te mere da mu život zavisi od upućivanja na bolničko lečenje.

Iako je u dva navrata pregledan u kliničko-bolničkom centru u Prištini, on je potom vraćen u ćeliju. Preporuka lekara koji je Svetomira pregledao jeste da je potrebno da ostane u bolnici radi praćenja daljeg toka bolesti. Inače, Svetomir Bačević (1965), raseljno lice iz Belog Polja kod Peći, uhapšen je decembra 2020. godine zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Bačević je, kako opominje njegov advokat Dejan Vasić, osuđen septembra prošle godine na pet godina zatvora, jer je navodno svoju komšinicu Albanku pokušao da kidnapuje, iako je tokom saslušanja na sudu „glavni svedok“ Albanka kazala da ne poznaje Bačevića i da on nije osoba koja je pokušala da je kidnapuje!

Bačević je, međutim, osuđen, a uhapšen je u opštinskoj zgradi u Peći gde je iz raseljeništva došao da izvadi lična dokumenta. Zabrinut zbog Svetomirovog zdravstvenog stanja je i njegov brat Milić, koji opominje da je u četvrtak i petak Svetomir u više navrata vođen u prištinsku bolnicu gde je bio na kiseoniku i da se doktor protivio njegovom vraćanju u ćeliju.

- Moj brat ima vodu u plućima, visoku temperaturu i pritisak koji varira, tako da se samo nadam da će preživeti ovaj vikend - ističe zabrinuto Milić Bačević. 

DRUGI BRAT PREMINUO ZBOG NEPRAVDE

Moj brat ne samo da nije nosio oružje za vreme rata na Kosovu i Metohiji, već zaista nije ni mrava zgazio, a kamoli pokušao da kidnapuje komšinicu Albanku. Uhapsili su ga dok je sređivao dokumenta kod notara. Bio je u društvu snahe i mlađeg brata Mileta (65), koji je februara ove godine preminuo od muke i tuge za uhapšenim bratom.

Zapravo, na albanskim vestima je čuo kako je neki zatvorenik sa inicijalima S. B. preminuo u zatvoru i doživeo je infarkt, priča nam s teškom mukom Milić Bačević, Svetomirov i brat pokojnog Mileta, zabrinut za zdravlje nevino zatočenog i osuđenog brata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)