VUČIĆ SA KOENOM: Nadam se da će izraelska strana imati razumevanje za srpske stavove po pitanju KiM

Tanjug

12. 07. 2023. u 12:31

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Države Izrael Elija Koena i tom prilikom izrazio očekivanje da će izraelska strana, uprkos priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, pokazati razumevanje za srpske stavove po pitanju KiM.

ВУЧИЋ СА КОЕНОМ: Надам се да ће израелска страна имати разумевање за српске ставове по питању КиМ

Foto: Tanjug

Vučić je, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednik Republike, istakao da su odnosi Srbije i Izraela zasnovani na istorijskoj bliskosti srpskog i jevrejskog naroda, koji su vekovima delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata.

Ministar Koen je zahvalio srpskim vlastima i narodu na čuvanju mesta stradanja Jevreja i pozvao da se, na osnovama međusobnog poštovanja, unapredi svakodnevna saradnja Srbije i Izraela.

Predsednik Vučić i ministar Koen su razmotrili oblasti koje pružaju najveće mogućnosti za saradnju, poput nauke i inovacija, poljoprivrede i drugih, s obzirom na to da se ona sad uglavnom odvija kroz dugogodišnje značajno prisustvo izraelskih investitora u sektoru gradnje nekretnina.

Predsednik Vučić je uputio poziv izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da poseti Srbiju i predložio da tom prilikom bude organizovan veliki biznis forum, na kojem bi učešće uzele i zemlje regiona, kao i druge prijateljske zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (119)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)