VUČEVIĆ OBIŠAO PRIVREDNO DRUŠTVO "BORBENI SLOŽENI SISTEMI": Ministru predstavljeni "nora, "lazar", "miloš" i "lazanski"

Novosti online

07. 07. 2023. u 15:45

MINISTAR odbrane Miloš Vučević obišao je privredno društvo "Borbeni složeni sistemi D.O.O." u Velikoj Plani.

ВУЧЕВИЋ ОБИШАО ПРИВРЕДНО ДРУШТВО БОРБЕНИ СЛОЖЕНИ СИСТЕМИ: Министру представљени нора, лазар, милош и лазански

Foto: MO

Tom prilikom, ministar Vučević sastao se sa rukovodstvom tog privrednog društva i predstavnicima javnog preduzeća "Jugoimport-SDPR" sa kojima je razgovarao o poslovanju, stepenu realizacije ugovorenih projekata i planovima za buduću saradnju sa Ministarstvom odbrane.

Nakon sastanka, ministar Vučević obišao je pogone za mašinsku obradu metala, lasersko sečenje i deformaciju, proizvodne pogone, kao i pogon "Cevara". Ministar Vučević razgovarao je sa zaposlenima u "Borbenim složenim sistemima" i uverio se da se sva sredstva proizvode u skladu s potrebama Vojske Srbije.

Tokom današnjeg obilaska, rukovodstvo fabrike predstavilo je ministru Vučeviću deo proizvodnog programa preduzeća "Jugoimport-SDPR" - samohodnu top-haubicu "nora", oklopna vozila "lazar" i "miloš", kao i vozilo "lazanski".

Današnjem obilasku prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (86)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024