KURTI OZBILJNO SHVATIO BRITANSKE IZMIŠLJOTINE: Iako je Kfor demantovao Ališu Kerns, on čeka poseban sastanak

Novosti online

05. 07. 2023. u 12:24

IAKO je Kfor danas demantovao tvrdnje britanske poslanice Ališe Kerns, da je na teritoriju KiM krijumčareno oružje i skrivano u objektima Srpske pravoslavne crkve, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da će imati informacije o tome tek posle "sastanaka sa bezbednosnim institucijama i predstavnicima NATO-a i Kfora".

КУРТИ ОЗБИЉНО СХВАТИО БРИТАНСКЕ ИЗМИШЉОТИНЕ: Иако је Кфор демантовао Алишу Кернс, он чека посебан састанак

Foto: Profimedia

- Danas ću imati sastanke sa predstavnicima NATO-a o tome. Sastaću se i sa komandantom Kfora. Posle sastanaka moći ćemo da damo konačnu reč. Sada prikupljamo podatke. Nije dobro da dajem informacije o nečemu na čemu se još radi - rekao je Kurti. 

Poslanica i predsednica Odbora za spoljnu politiku britanskog parlamenta Ališa Kerns juče je optužila Srpsku pravoslavnu crkvu da učestvuje u švercovanju oružja iz Srbije na KiM. Ona je u govoru na zasedanju parlamenta Velike Britanije, navela da se oružje iz Srbije švercuje kolima hitne pomoći i onda istovaruje u pravoslavne crkve.

Kfor je, međutim, danas saopštio da ne postoje dokazi o navodnom švercu oružja koji se obavljao preko administrativne linije između KiM i Srbije u pravoslavne crkve kolima hitne pomoći.

Iz Kfora su naveli da se događaj koji je juče pomenula Kerns odnosi na 2022. godinu, kada je Kraljevski fusilijski bataljon bio angažovan na severu Kosova kao podrška misiji Kfora.

- Navodno ilegalno prisustvo oružja prijavljeno je štabu Kfora, ali nakon dalje istrage kako bi se pronašla potvrda za to, nisu se pojavili dokazi o tome šta je prijavljeno - rečeno je za Kosovo onlajn iz Kfora.

BONUS VIDEO: SRPKINjA PORUČILA KURTIJEVOJ POLICIJI - "Nećeš da me teraš iz moje kuće, evo hapsite me"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave