KOMANDANT "KOBRI" ODGOVARA KURTIJU: "Kada dobijemo naređenje od Vučića, izvršićemo ga - Tada Kurti, Rosu i Fit neće imati ništa da kažu"

Novosti online

18. 06. 2023. u 17:31

POTPUKOVNIK Darko Đošić, komandant specijalnog odreda Vojske Srbije "Kobre" je prokomentarisao neistine koje iznosi premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti.

КОМАНДАНТ КОБРИ ОДГОВАРА КУРТИЈУ: Када добијемо наређење од Вучића, извршићемо га - Тада Курти, Росу и Фит неће имати ништа да кажу

Foto: Ministarstvo odbrane/V. Danilov

- Povodom izjave Aljbina Kurtija da su "Kobre" kidnapovale tri "policajca", želim da vas obavestim o sledećem - Odred Vojske Srbije "Kobre" nije bio angažovan u rejonu AP Kosovo i Metohija, a kada po naređenju Vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, budemo angažovani i kada dobijemo naređenje za upotrebu, mi ćemo ga u potpunosti izvršiti. Tada Kurti, Rosu i Fit jedinice neće imati ništa više da kažu - rekao je potpukovnik Đošić.

Podsećamo, i Ministarstvo odbrane Republike Srbije danas je demantovalo tvrdnje Aljbina Kurtija.

- Vojska Srbije obavlja svoje radne zadatke na administrativnoj liniji sa AP Kosovom i Metohijom, u skladu sa pozitivno-pravnim propisima Republike Srbije, naredbama vrhovnog komandanta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i shodno Vojno-tehničkom sporazumu iz Kumanova iz 1999. godine - istakli su iz ministarstva.

Iz vojnog resora su naveli da Vojska Srbije svoje akcije koordinira sa međunarodnim snagama koje se nalaze na teritoriji AP Kosovo i Metohija na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 i u celosti ispunjava sve svoje, važećim propisima predviđene obaveze. 

- Vojska Srbije nikada neće dozvoliti da je lica iz Prištine koja se u kontinuitetu služe lažima na patološkom nivou poput Aljbina Kurtija, dovode u kontekst u kom ona nije. Vojska Srbije će i ubuduće odlučno nastaviti da obavlja sve zadatke koje pred nju postavi vrhovni komandant predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i da ispunjava sve zakonom predviđene obaveze - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: ONI NAS ČUVAJU - Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (282)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)